Flori de soc pane si rulada de panselute. Ce restaurant recomanda preparatele din flori
Florile arata cel mai frumos in farfurie. Au spus in cor cei care au degustat preparatele minune intr-un restaurant din Sfantu Gheorghe.
Flori de soc pane, rulada de panselute si muscate sau budinca de orez cu pasta de trandafiri. Cei care le prepara ni le recomanda drept mancaruri usoare si extrem de parfumate.
Florile se servesc drept ganitura la felul doi, in salate si mai ales la desert.
Florile legumelor, de exemplu de la dovlecei, broccoli si bame, sunt recomandate prajite pane.
"Am pregatit un aluat ca cel de clatite, vom da florile culese prin acest aluat, apoi le prajim. Socul are floarea subtire, asa ca nu-l lasam la prajit foarte mult, floarea de bostan, insa, trebuie prajita pe ambele parti, pentru ca este mai groasa", recomanda Janos Blasko, maestru bucatar.
Bucatarul restaurantului a facut deocamdata o demonstratie, insa dupa reactia clientilor, se gandeste sa introduca in meniu cateva preparate din flori.
Alte flori comestibile sunt papadia si galbenelele, care dau mancarurilor gatite si o frumoasa culoare galben-portocaliu. Iar florile de usturoi, busuioc, marar, arpagic sau chimen dulce au un gust cu totul special. Atentie insa. Inainte sa puneti florile din vaz in tigaie, verificati sa nu fie toxice sau datatoare de alergii.