Festivalul George Enescu. 20.000 de bilete s-au vandut in numai 2 ore pentru cele 150 de spectacole

Ultima actualizare: 21-04-2013 06:58

Cele mai tulburatoare acorduri compuse de George Enescu, Wagner, Verdi si alti compozitori renumiti vor rasuna din nou in Bucuresti si in alte 8 orase din tara. In luna septembrie, incepe a 21-a editie a renumitului festival "George Enescu".

Nu este de mirare ca jumatate dintre cele 20 de mii de bilete s-au vandut in numai doua ore.

Festivalul Enescu, emblematic pentru Romania, va reuni in tara noastra peste 3000 de artisti. Vorbim de dirijori, pianisti, mari orchestre ale lumii dar si formatii de balet, care in cele patru saptamani de festival vor sustine peste 150 de spectacole.

Primele acorduri vor rasuna sub bagheta unui titan al muzicii, dirijorul Daniel Barenboim, director al teatrului La Scala din Milano, si al Operei de Stat din Berlin. Alaturi de el va urca pe scena si pianistul de origine romana Radu Lupu. Pentru cele doua concerte sustinute pe 1 si 2 septembrie, biletele au fost deja vandute.

Antonio Pappano, unul dintre cei mai importanti dirijori ai lumii si directorul muzical al Operei Regale Covent Garden, supranumit si un "superman" al muzicii va aduce pe scena festivalului Reqviemul lui Verdi.

Revin pe scena festivalului orchestre faimoase ale lumii, precum cele din Paris si Londra, Royal Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle din Berlin si Academia Santa Cecilia din Roma. In premiera pentru ultimii 50 de ani, orchestra Rundfunk din Berlin va prezenta la Bucuresti tetralogia lui Wagner.

La Bucuresti spectacolele se vor desfasura la Ateneul Roman dar si la Sala Palatului. Aici, din cauza acusticii se va folosi un sistem special pentru o calitate mai buna a sonorizarii. Festivalul Enescu se va desfasura si in Arad, Bacau, Brasov, Cluj, Iasi, Oradea, Sibiu si Timisoara.

In primele doua ore de la punerea spre vanzare, s-au vandut 20 de mii de bilete. In acest moment mai sunt disponibile aproximativ 11 mii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO