Expozitie Gustav Klimt la Castelul Peles. O singura pictura de-a sa s-a dat cu 135 milioane dolari

Ultima actualizare: 31-10-2012 07:30

Pentru prima oara, turistii aflati la Sinaia au fost invitati sa admire de aproape creatiile celebrului pictor austriac Gustav Klimt. O singura opera semnata de el s-a vandut cu 135 de milioane de dolari, iar noi avem fresce intregi la Castelul Peles. 

Le-a realizat la comanda Regelui Carol I, iar, ca sa le aduca mai aproape de ochii publicului, expozantii le-au reprodus si le-au expus in salile castelului.

Pictorul Gustav Klimt este unul dintre cei mai bine cotati pe plan mondial. In 2006, Portretul Adelei, cunoscut drept "Mona Lisa" a Austriei, a fost vandut cu 135 de milioane de dolari unui muzeu particular din New York. In lumea licitatiilor de arta, Klimt l-a detronat astfel pe Picasso.

Castelul de la Peles ascunde comori ale acestui pictor, care abia acum sunt puse in valoare. Unele picturi aflate in sala de teatru sau pe tavanul salii de onoare din Peles au fost reproduse pentru a putea fi admirate mai usor, in detaliu, de vizitatori.

Oliver Grogan, ambasadorul Irlandei in Romania: "Sunt fascinant si am vazut doar cateva lucrari care mi-au dezvaluit o alta latura a tanarului Klimt, la acea vreme, pe care nu i-o stiam. Am fost incantat sa o descopar."

Pentru prima data a fost expus si un tablou dintr-o colectie particulara, ce infatiseaza portretul lui Wolfgang, contele de Zollern.  

Viena sarbatoreste cu fast, anul aceasta, 150 de ani de la nasterea lui Gustav Klimt, si organizeaza numeroase expozitii speciale, dedicate pictorului. Cea de la Peles poate fi vizitata pana pe 15 decembrie, iar pretul unui bilet este de 6 lei.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO