EUROVISION 2013. Cezar Ouatu,inainte de plecare:Piesa e despre viata mea.Voi fi un adversar de temut

Cezar Ouatu

Cezar, reprezentantul Romaniei la concursul Eurovision 2013, a declarat marti, inaintea plecarii delegatiei la Malmö, in Suedia, ca se considera un concurent de temut pentru participantii la aceasta competitie.

Delegatia Romaniei va pleca la Malmö miercuri dimineata, in jurul orei 5.00.

Seful delegatiei, Dan Manoliu, a spus ca piesa lui Cezar, "It's My Life", este una pe care "ori o urasti, ori o iubesti". "Aici nu sunt zone gri, e clar ca Romania nu va trece neobservata, anul acesta, la Eurovision", a spus Dan Manoliu. Acesta s-a aratat dezamagit de faptul ca Guvernul Romaniei nu a sprijinit eforturile de participare la Eurovision. "Eurovisionul a devenit pentru multi o productie a Romaniei, ne asteptam ca mai multe oficialitati sa contribuie, dar nu am avut parte in acest an", a mai spus Manoliu, care a mentionat ca bugetul necesar pentru participarea la celebrul concurs a fost, anul acesta, de 235.000 de euro.

La randul sau, Cezar a spus ca se simte foarte pregatiti, in special pentru ca nu simte greutatea unei prestatii live. "Sunt foarte increzator in mine insumi. La opera, totul este live, pentru mine este o rutina, asa ca nu simt aceasta greutate in spate", a declarat acesta. Cezar a adaugat ca se simte ca un ambasador a doua genuri - opera baroca, domeniu in care contratenorul s-a remarcat, si stilul opera pop, exemplificat de melodia cu care va participa la Eurovision. "Cred ca pot crea acest schimb de public", a adaugat el, povestind ca, dupa ce a castigat finala nationala a Eurovision, a sustinut un spectacol de opera baroca in Bucuresti, unde 80% din public a fost format din oameni care il cunosteau doar datorita melodiei "It's My Life".

Despre melodia cu care va reprezenta Romania la Eurovision, Cezar a spus ca ii defineste viata "in trei minute". "In trei minute, povestesc viata mea, este vorba de faptul ca dragostea este suverana, dar si ca trebuie sa traiesti clipa", a spus artistul.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cezar a spus ca mini-turneul sau de promovare la Londra, Amsterdam si Bruxelles i-a adus multe ecouri pozitive. "Am fost primit cu mare caldura. Ma consider un castigator si cu acest sentiment voi pleca si la Malmö", a spus el. "Cu siguranta nu vom trece neobservati (...) Cred intr-un Eurovision in Romania", a spus Cezar.

Planurile de dupa Eurovision ale artistului includ lansarea unui nou single, aparitia pe scena alaturi de Andrea Bocelli si Angela Gheorghiu si lansarea unui nou album. Dupa Eurovision, Cezar a spus ca vrea sa lanseze un single - "Painful Love", scris de Serban Cazan si Smiley -, urmat de primul sau album in stilul pop-opera. De asemenea, Cezar va aparea pe scena alaturi de soprana Angela Gheorghiu, la concertul lui Andrea Bocelli de la Bucuresti, pe 25 mai.

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmö, din Suedia, cu piesa "It's My Life", compusa de Cristian Faur. Cezar va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 16 mai. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai si va putea fi urmarita la TVR.

Contratenorul Cezar Ouatu s-a nascut intr-o familie de muzicieni, astfel ca frecventarea cursurilor Liceului de Muzica si Arte din Ploiesti a fost optiunea fireasca. Dupa studii de pian si cor a inceput, in 1998, sa studieze canto si muzica baroca, descoperindu-si vocea de contratenor. In 2001 a fost admis la Conservatoriul "Giuseppe Verdi" din Milano, la clasa celebrei profesoare Margaret Hayward, si a absolvit in 2004 cu calificativul maxim. In paralel, el a urmat cursuri de maestrie cu Jordi Savall, Sara Mingardo, René Clemencic si Mariana Nicolesco.

Contratenorul detine mai multe premii internationale la concursuri de prestigiu printre care: Francisco Viñas - Barcelona (cel mai bun contratenor), Competizione dell'Opera din Dresda (premiul intai absolut), Riccardo Zandonai Riva del Garda - premiul special al juriului, Renata Tebaldi - San Marino (premiul baroc), Spiros Argiris - Sarzana (premiul intai absolut) si Hariclea Darclée - Braila (premiul de excelenta).

Contratenorul Cezar Ouatu este invitat in permanenta sa sustina recitaluri in Italia si in intreaga lume, fiind colaborator al ansamblurilor Cappella Musicale din Lodi si Corul Claudio Monteverdi din Crema. Datorita acestor solicitari are un repertoriu in care se regasesc creatii importante ale genului: "Dixit Dominus" de G.F Händel, "Te Deum" de H. Purcell, "Nisi Dominus" si "Stabat Mater" de A. Vivaldi, "Requiem" de F. Cavalli, "Carmina Burana" de Carl Orff. La San Marino, in august 2007, a obtinut un succes considerabil intr-un recital cu arii de G.F. Händel si A.Vivaldi realizat in colaborare cu ansamblul baroc "Venti, turbini" dirijat de Sergio Ciomei.

In stagiunea 2006-2007, a debutat la Teatro La Fenice din Venezia, in rolul Armando d'Orville din opera "Il crociato in Egitto" de G. Meyerbeer, in spectacolul regizat de Pierluigi Pizzi si sub conducerea muzicala a lui Emmanuel Villaume.
Angajamentele sale din perioada 2011-2012 au fost un succes cu ecouri foarte bune in revistele internationale de specialitate fiind mentionate: "Montezuma" de Graun (rolul titular) la Festivalul "Sanssouci" de la Potsdam; "Salustia" de Pergolesi (Alessandro) la Festivalul Pergolesi de la Jesi, "Alcina" de Händel (Ruggiero) la Opera din Lausanne sub bagheta lui Ottavio Dantone, "Die Fledermaus" (Orlofsky) la Opera Nationala din Zagreb.

Contratenorul Cezar Ouatu a sustinut recitaluri in multe orase ale Romaniei si a participat la concerte vocal-simfonice cu Orchestra de Camera Radio, Camerata Regala, cu orchestrele Filarmonicilor din Ploiesti, Cluj, Arad, Brasov, Sibiu.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Steven Spielberg, către Denis Villeneuve: ”Dune 2 este unul dintre cele mai strălucite filme SF pe care le-am văzut”
Steven Spielberg, către Denis Villeneuve: ”Dune 2 este unul dintre cele mai strălucite filme SF pe care le-am văzut”

Steven Spielberg a avut numai cuvinte de laudă pentru filmul ”Dune: Partea a doua” în timp ce a stat de vorbă cu Denis Villeneuve în cel mai recent episod al podcastului "Director's Cut" al DGA.

Rihanna a întors toate privirile în California. Ce ținută a purtat la un eveniment caritabil | GALERIE FOTO
Rihanna a întors toate privirile în California. Ce ținută a purtat la un eveniment caritabil | GALERIE FOTO

Rihanna a întors toate privirile când și-a făcut apariția marți la un eveniment caritabil din West Hollywood, California, scrie Daily Mail.

Formația de blues-rock AXIS revine la București cu un concert de excepție, pentru promovarea albumului ”Electric Peace”
Formația de blues-rock AXIS revine la București cu un concert de excepție, pentru promovarea albumului ”Electric Peace”

Formația de blues-rock AXIS - formată din Silviu, Dejan şi Ranko - revine pe 30 martie 2024 la Bucureşti într-un concert de excepție la The PUB Universităţii!

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.