Pulover retras de la vânzare de Gucci după o revoltă online


Ultimul update: Vineri 08 Februarie 2019 10:36
Data publicarii: Vineri 08 Februarie 2019 07:57
Categorie: Stiri Mondene

Brandul de lux Gucci a fost nevoit să retragă de la vânzare un pulover din lână, de culoare neagră, în urma criticilor apărute în reţelele sociale, potrivit cărora croiala acestuia ar sugera un stereotip ofensator în privința persoanelor de culoare.

Ţinta criticilor a constituit-o gulerul înalt al puloverului, care acoperă partea inferioară a feţei, la fel ca o cagulă. Dar și decupajul din dreptul buzelor, care imită forma acestora, cu un contur de lână roşie.

Incidentul continuă o serie de asemenea situații în care au fost implicate branduri de lux.

Luna trecută, Prada a retras de la comercializare produse în care unii au văzut același stereotip privind persoanele de culoare, faţă de culoare închisă, cu buze roşii, proeminente.

Marca a scos de la vânzare linia de produse Pradamalia, printre care figurau brelocuri aducând aminte de nişte maimuţe cu buze mari, de culoare roşie.

De asemenea, Dolce&Gabbana şi-a anulat prezentarea de modă de la Shanghai pe fondul acuzaţiilor de rasism, după ce, într-o reclamă, un model chinez mânca pizza şi paste cu beţişoarele.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Casa Dior a expus cele mai reprezentative creaţii din îndelungata ei istorie
Preot, în Gucci și Vuitton pe Instagram. Reacția superiorilor
VIDEO PROTVPLUS.RO