Cine sunt artiștii care îl apără pe Bittman după declarațiile controversate despre Covid-19

Dan Bittman
Agerpres

Dan Bittman este în centrul atenției după afirmațiile sale care au dinamitat spațiul public. Artistul și-a exprimat părerile despre pandemia de Covid-19 fără să evalueze impactul pe care îl vor avea în rândul celor care îl urmăresc.

Dan Bittman a avut o ieșire publică într-un interviu pentru Gândul, mărturisind că s-a săturat de atâtea restricții și că nu mai dorește să trăiască în pandemie.

Mai mult, el a pus la îndoială cifrele prezentate de autorități în ceea ce privește îmbolnăvirile cu Covid-19.

Bittman consideră că numărul victimelor „este scos din burtă”, iar datele sunt viciate fiindcă nu se fac autopsii.

Eu nu contest că sunt cazuri dramatice. Atâta vreme cât nu am voie să fac autopsie pentru a stabili de ce a murit o persoană, nu pot să spun că au murit 5.000 de oameni de Covid-19 în România. Nu ai voie să spui, ca medic, că un om a murit de o boală, dacă nu îi faci autopsie. Sunt alături de familiile îndurerate. Mie mi-au murit ambii părinți, dar nu pot să înghit informație fără discernământ”, a spus componentul trupei Holograf la Gândul Live.

Citește și
Dan Bittman
Scandal cu Dan Bittman, după ce a prezentat un show al primarului PSD Dan Florea
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Colegii săi de breaslă au reacționat la afirmațiile lui. Dacă unii l-au blamat, alții i-au luat apărarea din principiu, în baza bunelor relații de prietenie.

Dan Bittman este prietenul şi colegul meu de peste 33 de ani. O vârstă biblică, pentru cine are cunoştinţe în domeniu. Aveţi dreptul la părerile dumneavoastră, dar nu înţeleg de ce oricine are alte păreri decât varianta oficială este automat incriminat. Ziarul Scânteia a închis redacţia de mult. Cu riscul infatuării, vă spun că am un IQ peste medie, am absolvit facultăţi şi mastere. Mie îmi pute ceva şi cred că multora la fel.

Nu pot să trag concluzii, pentru că nu am date corecte dar, ca un om care a intrat şi la Matematică, şi care a absolvit Arhitectura, atunci când între cauze, măsuri şi efecte nu se pupă ceva, mie îmi pute a neştiinţă, a impostură, fie şi a conspiraţie. Aşadar, cei care îl atacă pe Dan vor fi eliminaţi din lista mea, a scris pe Facebook basistul trupei Hologarf, Iulian-Mugurel Vrabete.

Mihai Georgescu (Bere Gratis): „E prietenul meu de 20 de ani”

 

 

O poziție similară a avut și Mihai Georgescu (Miță), solistul trupei Bere Gratis.

„În ultimele zile am văzut multe interviuri cu D. Bittman. Îl cunosc. E prietenul meu de 20 de ani. Bun/rău, prost/deștept, talentat/netalentat, e totuși o personalitate a muzicii românești. Eu am ascultat o părere, o supărare, o frustrare, o nevoie. Alții au auzit o blasfemie, o lipsă de respect, un act de inconștiență. Alții, au văzut o golănie, o teorie conspiraționistă, o nebunie controlată de servicii. Alții au considerat că e prostie, paranoia, lipsă de informare, ipocrizie.

Aș vrea tare mult să fiu de acord cu toți. Pacifist. Dar mă simt revoltat și jignit. Oare nu e posibil să avem și unii, și alții, niște sentimente pe care să le transformăm într-o liberă gândire și exprimare sau e nevoie de permisie să deschidem gura despre ce, unde, cum și când?

Poate că ce au spus Dănuț, Mitza, Gicu, Licu, Mirel Rădoi sau țața Floarea nu e corect. Nu e bun. Nu ne place și nu e folositor. Dar, poate și ei, au un drept incontestabil, pentru care unii își plâng și acum tații, fiii, fiicele, nepoții, bunicii. După 30 de ani. E prea multă sminteală, oamenilor”, a reacționat artistul.

Nicu Alifantis: ”Se pare că e mai bine să nu ai păreri în țara asta!”

 

Un alt artist celebru în România, care a sărit în apărarea lui Bittman este folkistul Nicu Alifantis.

”Iată că tradiționala solidaritate a breslei nu se dezminte. Nu-i așa, Dane? Și ce dacă rock-ul a fost dintotdeauna protestatar?...  Chiar nu mai contează. Se pare că e mai bine să nu ai păreri în țara asta!” - a comentat pe Facebook Alifantis.

Poezia lui Dan Teodorescu (Taxi) 

 

 

 

Liderul trupei TAXI, Dan Teodorescu, a compus o poezie pe care a postat-o pe Facebook, în care părea că îl critică pe Bittman.

UPDATE: Ulterior, Dan Teodorescu a explicat pe pagina personală de Facebook că poezia nu i-a fost "dedicată" lui Dan Bittman. Reluăm mai jos precizarea lui Dan Teodorescu.

„În atenția tuturor publicațiilor care au afirmat că poezia de ieri a fost dedicată domnului Bittman: Nu am declarat nimic în acest sens. Poezia este dedicată tuturor celor care nu poartă mască. Dacă ar fi fost dedicată strict domnului Bittman aş fi avut grijă să nu existe niciun echivoc. Când atac pe cineva o fac foarte clar, cu nume şi prenume. Ar fi fost drăguț să fiu contactat de redacțiile respective înainte de publicarea articolelor. Nu de alta, dar de la speculație la adevăr e cale lungă.”, a scris Dan Teodorescu pe Facebook.

Sute de oameni au comentat postarea cu poezia, pe care o redăm mai jos.

Eşti deştept şi ştii că nu-i nicio pandemie;
Morții sunt făcuți din pix, la mişto, se ştie.
Dar problema e că nu-s toți deştepți ca tine.

Ţara e plină de proşti (foarte proşti) ca mine.
De-asta te rugăm, în cor, să porți şi tu mască.
Ce să-i faci, atâta poate mintea noastră flască.

Dar dacă tot eşti deştept, hai, mă, fii şi bun!
Mai ales că nu e mult până la Crăciun.
Fă o faptă bună, pentru proşti, de sărbători:
Poartă mască! Îți vom fi recunoscători.

De vei fi privit, de un alt deştept, cu silă,
Zi-i că te-a rugat un prost şi că ți-a fost milă.
Nu-ncerca să ne explici, că e inutil;
Suntem proşti; nu merge nici direct, nici subtil.

Nu te mai certa cu noi, că te afectează.
Pân' la urmă, ştii cum e: cel deştept cedează”.

Dan Bittman: „Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu”

 

Dan Bittman a mers până acolo încât a susținut că nu mai vrea să trăiască într-o lumea cu Covid-19. Cei care îl cunosc spun că lipsa concertelor și a activității sale de zi cu zi l-au adus în această sistuație frustrantă.

E vorba și de sălile de spectacol, dacă atât de tare ne protejează masca, de ce nu îi lași să vină cu mască la concerte? Am gura spurcată și îmi permit să spun orice. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult”, a mai spus Dan Bittman.

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Cornel Ilie, solistul VUNK: „Cea mai nasoală experiență sexuală!”

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Dăruieşte Viaţă refuză donaţia trupei Holograf după scandalul în care a fost implicat Dan Bittman
Dăruieşte Viaţă refuză donaţia trupei Holograf după scandalul în care a fost implicat Dan Bittman

Asociația Dăruiește Viață, care luptă pentru a determina autoritățile române să respecte dreptul la viață și la tratament, și care construiește un spita,l a anunțat că refuză donația trupei Holograf.

Scandal cu Dan Bittman, după ce a prezentat un show al primarului PSD Dan Florea
Scandal cu Dan Bittman, după ce a prezentat un show al primarului PSD Dan Florea

Scandal cu Dan Bittman, după ce a prezentat un show al primarului PSD Dan Florea

Dan Bittman, din nou pe masa de operatie. Cantaretul, internat la Spitalul Sf. Ioan din Capitala
Dan Bittman, din nou pe masa de operatie. Cantaretul, internat la Spitalul Sf. Ioan din Capitala

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a fost operat in aceasta dimineata, la Spitalul Sf. Ioan din Capitala. Artistul a suferit o interventie chirurgicala deoarece suferea de hernie inghinala.

Interviu ProTV Magazin: 16 lei l-au adus pe Dan Bittman inapoi la Holograf
Interviu ProTV Magazin: 16 lei l-au adus pe Dan Bittman inapoi la Holograf

Dan Bittman, solistul trupei Holograf, a revenit pe scena dupa o perioada in care a cautat remedii sa scape de raguseala cu care a ramas in urma operatiei la gat.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.