Usturoiul și ceapa erau interzise la Curtea Regală a Marii Britanii, pentru că Regina Elisabeta detesta usturoiul și accepta doar puțină ceapă.

Nimeni nu avea voie să mănânce usturoi în apropierea reginei Elisabeta, povesteau angajații Casei Regale. Detalii despre viața la palat au fost relatate de Meghan Markle în interviul acordat lui Oprah.

Sănătatea sa mentală a avut de suferit cât a locuit în Palatul Buckingham, a dezvăluit ducesa de Sussex. „Erau foarte puține lucruri pe care aveam voie să le fac” a spus ea, adăugând că se simțea foarte singură și fusese sfătuită să nu intre în contact cu prietenii, potrivit publicației The Independent.

În afară de un mod strict de a se îmbrăca și de a se comporta în public, existau și restricții... alimentare. Scoicile erau preferate de unii membri ai familiei regale britanice, dar nu erau agreate la Curte din cauza riscului de a provoca toxiinfecții alimentare. Prințul William era amator de sushi iar Charles obișnuia să mănânce fructe de mare. Însă, printre majordomii de la Curte umbla vorba că Regina urăște usturoiul, deci acesta nu era servit sub nici o formă la palat, relatează un fost angajat, Darren McGrady.

 

 

CITEŞTE ŞI: Românii vor avea carduri electronice de identitate. Ce se întâmplă cu cei care nu vor “buletin cu cip”

 

 

„Niciodată nu puteam servi nimic cu usturoi sau prea multă ceapă” a spus el. Unul din foștii bucătari a confirmat informația, spunând că „la Palatul Buckingham nu se gătește cu usturoi”. La fel, nu se regăseau în meniu cartofii, orezul și pastele, spunea fostul chef Darren McGrady.