Tot mai multe vedete din România se infectează cu coronavirus. Mesajul Irinei Loghin

Ultima actualizare: 15-09-2020 19:43

''Este o boală care nu ocoleşte pe nimeni!'' Aşa sună mesajul cântăreţei Irina Loghin, infectată cu noul coronavirus şi tratată în spital, câteva zile, alături de 3 membri ai familiei.

Între timp, în lumea sportivă se anunţă zilnic noi confirmări. Fostul mare internaţional Gică Popescu, şi el pozitiv, a fost internat cu pneumonie, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit. Iar la FCSB, antrenorul şi 7 membri ai staff-ului tehnic au primit marți vestea că au luat boala.

La fel şi Sorin Cârțu, preşedintele Universităţii Craiova. În stare gravă, la terapie intensivă, a ajuns inclusiv finanţatorul acestei echipe.

La 83 de ani, Irina Loghin a luat o pauză forţată de la viaţa publică. Testele pentru coronavirus au ieşit pozitive, acum două săptămâni, atât pentru ea, cât şi pentru soţul, fiul şi nora artistei.

Sub tratament medicamentos, în spital, starea artistei a rămas sub control. Marți, a mărturisit pentru Știrile ProTv că se simte bine, dar că doreşte discreţie în perioada de convalescenţă.

Şi Gică Popescu a ajuns la Spitalul Matei Balş, după câteva zile de izolare fără simptome. A decis să rămână internat, după ce radiografiile au arătat că infecţia a ajuns în plămâni.

Mihai Rotaru, patronul echipei Universitatea, a fost internat la Craiova, la terapie intensivă, în stare gravă. Abia azi a început să comunice şi a anunţat că se simte mai bine. Şi Sorin Cârțu, fostă glorie a naţionalei, e pozitiv, dar asimptomatic.

La FCSB, 7 angajaţi, adică aproape tot stafful tehnic, inclusiv antrenorul principal şi preparatorul fizic, au fost confirmaţi cu COVID. Mihai Stoica, mâna dreaptă a lui Gigi Becali, este şi el infectat.

Aceste situaţii, apărute în rândul unor oameni de sport, obisnuiți, teoretic, cu respectarea unor condiţii şi reguli stricte- ridică problema riscurilor pentru viitorii sportivi, abia reveniţi la şcoală.

Ion Toma, director liceu sportiv: "În condiţiile în care aici am cămin, cantină, sport... şi la 900 de elevi n-avem niciun caz! Cred că nu au fost destul de precauţi".

Gândiţi-vă ce ar însemna apariţia unui focar într-o pepinieră de sportivi, cum este acest liceu cu peste 900 de elevi, dintre care 200 de fotbalişti.

Abia acum o lună, Ministerul Educaţiei a permis reluarea antrenamentelor, transformând un sport de echipa într-unul individual. Fotbaliştii se pregătesc câte unul, pe culoare delimitate, supravegheaţi de antrenor. Nu au voie nici să dea mingea de la unul la altul, cu atât mai puţin să se atingă.

Cele mai recente cifre comunicate pentru România pentru 24 de ore arata 1.111 noi teste pozitive pentru noul virus şi 49 de decese. 460 de pacienţi sunt internaţi la reanimare.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO