Au! S-a inventat prezervativul anti-viol, cu dinti

Ultima actualizare: 23-10-2012 00:42
Prezervativ anti viol1

O doctorita din Africa de Sud a creat prezervativul cu dinti, care le va feri pe femei de viol. Are si un nume pe masura: Rape Axe, care s-ar traduce drept... topor anti-viol.

Doctorita Sonnet Ehlers viseaza de ani buni sa realizeze prezervativul. Mai precis, de 20 de ani, de cand a fost victima unui viol. Si-ar fi dorit atunci sa fi avut dinti in zona inghinala ca sa-l poata rani pe agresor. Acum, tocmai si-a indeplinit dorinta.

Prezervativul inventat de ea se fixeaza in vaginul femeii si are pe margini, in interior, carlige de genul celor de pescuit, care nu mai pot fi scoase din penisul violatorului decat cu ajutorul unui doctor.

“Doare si agresorul nu poate sa urineze si nici macar sa mearga bine. Daca va incerca sa il scoata, se va rani si mai rau. M-am consultat cu ingineri, ginecologi si psihologi atunci cand l-am facut”, a declarat Ehlers.

30.000 de astfel de prezervative pentru femei sunt acum distribuite in orasele din Africa de Sud. Odata ce va trece perioada de test, prezervativul va fi disponibil pentru un pret de 1,5 lire sterline.

Doctorita crede ca prezervativul trebuie purtat cand o femeie  merge la o intalnire cu un necunoscut sau cand trece printr-o zona rau famata a orasului unde locuieste.

Mai multi specialisti se tem insa ca un astfel de dispozitiv capcana pentru violatori nu va face altceva decat sa ii inraiasca pe agresori, care le vor supune la si mai multe violente pe victime.

Africa de Sud este un adevarat pol al violurilor. Un raport din 2009 de la Consiliul de Cercetare in Medicina arata ca 28% din barbati au violat o femeie, iar unul din 20 a facut un viol anul trecut. Frica femeilor este atat de mare, incat unele isi pun lame de barbierit in organele genitale si ajung sa se mutileze. De asemenea, se crede ca 16% din populatia Africii de Sud este infestata cu HIV.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO