Atacul din Las Vegas. Sora unui cunoscut actor din „Breaking Bad” se afla la festival

08-10-2017 16:26


Dean Norris

Sora actorului Dean Norris, care a interpretat rolul lui Hank Schrader, în serialul „Breaking Bad”, se afla la festivalul de muzică din Las Vegas, când Stephen Paddock a deschis focul asupra mulțimii.

 

Într-un interviu acordat publicației The Independent, Dean Norris a povestit cum a primit o serie de mesaje „terifiante” de la sora sa, în timp ce el se afla în Londra, pentru filmări.

„Sora mea a fost acolo (n.r- la festivalul de muzică la care a avut loc atacul armat). Mă trezisem deja, pentru că aici (n.r – la Londra) era deja dimineață. Am primit un mesaj de la ea, pe la 12 sau 1 noaptea. Mersese la un concert cu prietenii ei. Nu știam că este la concert, așa am aflat în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Evident, a fost terifiant. Mă tem că nici acum nu înțelege cu adevărat la ce a asistat. Trebuie să continui să discut cu ea despre acele evenimente extrem de traumatizante și să o țin sub observație. A fost un șoc personal. M-am trezit și am văzut că doi oameni au fost împușcați în Las Vegas. Apoi numărul a crescut la 20, apoi la 50. La scurt timp, am primit un SMS în care scria: «Ne-am baricadat într-un fel de depozit» și reacția mea a fost: «wow!»”, a mărturisit Dean Norris.

Totodată, el și-a exprimat speranța că oamenii care au scăpat cu viață din atacul armat să poată contribui la schimbarea legislației privind controlul armelor.

„Și o prietenă bună de-a soției mele era acolo. Amândoi ne-am dat seama că acesta este noul «normal»; acea situație în care toți știm pe cineva care a fost vizat de un atac armat. Dacă stați să vă gândiți, cunoaștem două persoane care au fost acolo și care nici nu se cunosc între ele”, a mai spus actorul.

59 de persoane au murit și peste 500 au fost rănite, după ce Stephen Paddock a deschis focul asupra mulțimii din camera sa de la etajul 32 a hotelului Mandalay Bay.

„M-am simțit întotdeauna de parcă aceste atacuri se întâmplă în altă parte, că niciodată nu mi se va întâmpla așa ceva mie, nouă. Dar poate că acesta este un punct de turnură. Erau 22.000 de persoane acolo. Distanța dintre cineva care cunoaște pe cineva care a asistat la un atac în masă devine din ce în ce mai mică”, a mai spus actorul care a jucat roului unui ofițer al Agenției americane antidrog (DEA) Hank Schrader, în serialul american „Breaking Bad”.

Cine a fost Stephen Paddock

 Anchetatorii susțin că atacul a fost plănuit în detaliu de bărbatul de 64 de ani, dar aceștia încă încearcă să stabilească ce l-a determinat să deschidă focul asupra mulțimii care participa la un festival de muzică din Las Vegas, duminica trecută, cauzând moartea a 59 de persoane și rănirea a peste 500.

El a instalat inclusiv camere de luat vederi, pentru a vedea dacă cineva se apropie de camera în care era cazat din 28 septembrie. Înainte ca forțele de intervenție să ajungă în camera sa, Stephen Paddock s-a sinucis.

Fratele și fostul cumnat al acestuia s-au declarat șocați, precizând că fostul contabil era un bărbat „grozav”, care avea o pasiune pentru poker.

„Nu știu ce să zic. Fratele meu a făcut asta și mă simt de parcă m-a împușcat pe mine. Sunt în stare de șoc”, a declarat Eric Paddock, fratele atacatorului, luni.

Autoritățile au precizat că în camera de hotel, în care Paddock era cazat din 28 septembrie, au fost găsite 23 de arme de foc, iar alte 19 în locuința sa din Mesquite, Nevada.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, care l-a descris pe Paddock drept un „luptător” al rețelei jihadiste. Pe de altă parte, FBI a transmis că nu există dovezi care să ateste că bărbatul ar fi fost afiliat vreunei rețele teroriste internaționale.

Informații apărute în presă, în cursul zilei de luni, arătau că tatăl lui Stephen Paddock a fost unul dintre cei mai căutați infractori de către FBI, după ce a jefuit mai multe bănci, iar apoi a evadat din închisoare. Pe de altă parte, Stephen Paddock nu avea cazier, singurele infracțiuni înregistrate fiind comise în trafic.

 

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO