O companie aeriana e acuzata ca isi promoveaza imaginea intr-un mod “prea sexy”, folosind modele in bikini

09-02-2014 17:39


Manechin 1

Combinatia dintre un brand puternic si topmodele in costume de baie minuscule pare a fi una castigatoare. Air New Zeeland a folosit manechinele ce apar, de obicei, in revista Sports Illustrated pentru ultimul clip al sau de promovare a sigurantei in aer.

Imaginile au fost reluate in paginile revistei, fiind o sedinta de tipul “making of” al clipului de promovare. In poze apar supermodelele Christie Brinkley, Ariel Meredith, Chrissy Teigen, Hannah Davis si Jessica Gomes, care arata povestea din spatele realizarii reclamei. De altfel, aceasta a fost realizata in colaborare cu Sports Illustrated, ca sa celebreze aniversarea de 50 de ani a revistei.

Tinerele sunt filmate si fotografiate in costume de baie, pe plajele din Pacificul de Sud si Los Angeles. Faptul ca manechinele apar imbracate prea sumar a atras comentariile criticilor, care sustin ca imaginile sunt prea provocatoare.

Grija mea este ca ma urc in avion ca sa ajung, sa zicem, la o intalnirea de afaceri serioasa si sunt pusa fata in fata cu imaginile unor femei in bikini, totul fiind foarte sexualizat. Vreau sa fiu luata in serios, dar mi se pare ca acest clip spune ca sexualitatea este tot ce conteaza la mine”, spune Deborah Russell, profesor la Universitatea Massey, din Noua Zeelanda. Aceasta este recunoscuta pentru comentariile sale feministe.
 

Sursa: New York Daily News

VIDEO PROTVPLUS.RO