Adevaratul Lup de pe Wall Street. A facut 12 mil. de USD in 3 min si a inspirat filmul lui Scorsese

Lupul de pe Wall Street

Cu 12 nominalizari pana acum la diferite premii din acest sezon, The Wolf of Wall Street al lui Martin Scorsese este unul dintre cele mai populare filme ale inceputului de an.

Lupul de pe Wall Street care poate fi vizionat, in cinematografele din Romania incepand cu acest weekend, a starnit controverse pentru numarul imens de injuraturi, dar si acuzatii ca e "o invitatie la orgie" sau "o glorificare a hedonismului" pentru scenele de sex si droguri si pentru faptul ca l-ar imbogati pe escrocul care a inspirat filmul.

Leonardo DiCaprio il interpreteaza pe Jordan Belfort, urmarind povestea de marire si decadere pe care insusi fostul agent de vanzari, nascut in Bronx, a marturisit-o in cartea autobiografica - "Lupul de pe Wall Street".

Jordan Belfort, cel mai bun exemplu pentru latura neagra a capitalismului modern

Adevaratul Belfort a facut si a risipit o avere, strangand milioane de dolari pe spinarea oamenilor creduli care voiau sa se imbogateasca peste noapte.

Citește și
Martin Scorsese
"Lupul de pe Wall Street" a spart recordurile pentru cele mai multe injuraturi intr-un film
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

A pierdut totul dupa ce a fost arestat pentru frauda. Dupa 22 de luni de inchisoare, s-a reinventat ca autor de discursuri motivationale, insa in ochii publicului american nu si-a ispasit pe deplin pedeapsa pentru ca nu si-a despagubit in totalitate victimele.

Memoriile sale, descrise de DiCaprio drept "candide si oneste" au fost publicate in 2008. Atunci, cartea despre excesele si lumea de pe Wall Street, din anii '90, a ajuns un bestseller si i-a facut pe Leonardo DiCaprio si pe Brad Pitt sa se lupte pentru drepturile de ecranizare.

Nu exista un model mai bun pentru latura neagra a capitalismului modern decat Jordan Belfort, sustine The Telegraph care publica un interviu cu adevaratul Lup de pe Wall Street, realizat in 2008.

"DiCaprio ar trebuie sa se drogheze pana se impiedica asemenea unui idiot si pana vorbeste prostii" a fost unul dintre primele sfaturi pe care Jordan Belfort i le-a dat actorului de la Hollywood.

Jordan Belfort, acum in varsta de 52 de ani, era deja multimilionar la varsta de 20 de ani. S-a prabusit cu elicopterul personal in curtea din spatele vilei sale, pilotand cu un singur ochi, pentru ca era atat de drogat incat vedea dublu.

Si-a scufundat luxosul yacht de 50 de metri, cu tot cu elicopter, pentru ca si-a obligat capitanul sa navigheze in timpul unei furtuni pe Mediterana. A organizat concursuri de aruncat oameni-pitici la tinte, chiar in interiorul birourilor de pe Wall Street.

Atunci cand nu era dat complet peste cap de droguri sau nu isi cauta placerile printre prostituate, in hoteluri de lux, cel poreclit "Lupul de pe Wall Street" conducea o firma care a obtinut, vanzand actiuni lipsite de valoare investitorilor creduli, peste 200 de milioane de dolari.

Exces si depravare. Modelul sau in viata: Gordon Gekko, interpretat de Michael Douglas

"Am fost un copil inteligent, un bun vanzator si eram decis sa fac bani. Acestea erau calitatile cu care eram inzestrat din nastere. Am avut si defecte, tot din nastere, eram imatur emotional, nesigur si aveam o predispozitie pentru gratificarea instanta" a declarat Jordan Belfort.

"Modelele mele in viata erau personajul jucat de Michael Douglas in Wall Street, Gordon Gekko, (celebru pentru replica "Lacomia e buna") si cel jucat de Richard Gere in Pretty Woman. Voiam cel mai bun la toate capitolele, camere prezidentiale la hotel, Ferrari, casa pe plaja, o blonda superba, vin scump, licitatii de arta, yacht, tot ce-si dorea modelul suprem, de baiat alb, bogat de pe Wall Street", a povestit el.

Poate ca personajele interpretate de Richard Gere si Michael Douglas nu au adormit pe un "munte" de cocaina suficient de mare sa fie folosit ca o perna sau nu s-au ajutat de matusa nevestei pentru a scoate bani din tara. Belfort a reusit sa le faca pe amandoua. Si-a folosit primul bonus, primit  pe Wall Street pentru a-si cumpara un Ferrari alb, pentru ca l-a vazut pe Don Johnson conducand unul in Miami Vice. A reusit chiar performanta de a plati o factura de hotel de 700.000 de dolari.

Cand si-a lansat memoriile, Jordan locuia intr-o casa cu 3 camere din Manhattan Beach, o zona nu foarte scumpa din Los Angeles si insista ca este un om complet schimbat, ca se caieste de trecutul sau. In afara de un ceas de aur Bulgari, de cateva mii de dolari si un tablou, nu mai avea nimic din trecutul sau de pe Wall Street. 5% din tot ce castiga se duce catre investitorii pe care i-a fraudat. In 5 ani, a platit 14 milioane de dolari din cei 110 milioane de dolari pe care ii datoreaza.

A divortat de cea de-a doua nevasta, Nadine, un model din reclamele pentru bere, insa sunt in continuare prieteni si au grija de cei doi copii ai lor. Se considera un tata iubitor.

Schemele prin care a facut 12 milioane de dolari in 3 minute

Crescut in Queens, unde a inceput sa lucreze ca agent de vanzari, Belfort ai carui parinti erau contabili, spune chiar din fraza de deschidere a memoriilor ca se considera o "persoana extrem de josnica".

Sloganul sau in afaceri era: "Nimeni nu inchide telefonul pana clientul nu cumpara sau moare". Multi dintre investitorii sai ar fi preferat a doua varianta in timp ce compania sa - Stratton Oakmont - facea bani dupa strategii de tipul "pump & dump". Acestea au devenit foarte populare in timpul bulei speculative dot-com, cand actiunile firmelor IT&C erau umflate artificial prin intermediul comentariilor si post-urilor pe diverse site-uri pe internet, pentru ca, dupa ce inregistrau cresteri spectaculoase, autorii acestor scamatorii financiare sa vanda titlurile, incasand astfel castiguri exorbitante.

In 1991, revista Forbes l-a descris ca pe un fel de "Robin Hood pervers care fura de la bogati pentru el si banda lui de brokeri veseli." In acea perioada, Belfort castiga 50 de milioane pe an, ba mai mult, se spune ca a reusit sa faca 12 milioane de dolari in 3 minute. Complimentul suprem: pana si mafia din New York isi trimitea oamenii la Stratton Oakmont ca sa invete cum sa faca bani.

Belfort a povestit cum isi incuraja angajatii sa faca sex la birou, oricand puteau, cum i-a promis unei angajate 5000 de dolari pentru o marire de sani, daca se rade in cap si cum a facut dragoste cu sotia lui, Nadine, pe o saltea pe care se aflau teancuri de bani, in valoare de 3 milioane de dolari.

Belfort considera autobiografia sa drept un "gest de remuscare". Multi dintre cititori i-au reprosat ca se lauda de fapt cu ce a facut in trecut, insa fostul agent de vanzari sustine ca a scris memoriile "avand in cap vocea care il mana in timp ce s-a imbogatit".

 

Luni dimineata, incepand cu ora 03:00,  www.procinema.ro va transmite LIVE TEXT gala Globurilor de Aur 2014!

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
Martin Scorsese, despre povestea unui Caligula modern. De ce a fost inteles gresit ultimul sau film
Martin Scorsese, despre povestea unui Caligula modern. De ce a fost inteles gresit ultimul sau film

Marea reintoarcere a lui Martin Scorsese la stilul anilor '90, productia "The Wolf of Wall-Street" ajunge pe marile ecrane in Romania in acest final de saptamana

"Lupul de pe Wall Street" a spart recordurile pentru cele mai multe injuraturi intr-un film

Ultimul film al lui Martin Scorsese care a avut premiera zilele acestea, "Lupul de pe Wall Street", a spart recordurile pentru cele mai multe injuraturi inregistrate intr-un film incadrat la categoria "R".

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.