A murit Johnny Nash, interpretul cântecului "I Can See Clearly Now". Avea 80 de ani

Ultima actualizare: 07-10-2020 11:11
Johnny Nash
Getty

Cântăreţul american Johnny Nash, devenit cunoscut pe plan internaţional prin intermediul piesei din anii 1970 "I Can See Clearly Now", a murit la vârsta de 80 de ani, a dezvăluit fiul artistului pentru presa din Statele Unite, informează Reuters.

Cântăreţul a decedat marţi din cauze naturale, a declarat fiul său, John Nash III, pentru site-ul TMZ şi pentru un post de televiziune din Los Angeles.

Agentul de presă al artistului, care s-a retras din viaţa publică la sfârşitul anilor 1980, nu a putut fi contactat de Reuters până la ora transmiterii acestor informaţii.

"A fost un tată şi un familist minunat. A iubit oamenii şi lumea întreagă. Întreaga comunitate îi va simţi lipsa. Familia era totul pentru el", a declarat fiul artistului pentru TMZ, potrivit Agerpres.

Într-o altă declaraţie făcută pentru postul de televiziune CBSLA, fiul starului american a dezvăluit că acesta a murit în reşedinţa lui din Los Angeles.

"I Can See Clearly Now", cântecul care l-a făcut celebru pe Johnny Nash, lansat în 1972, a petrecut patru săptămâni pe prima poziţie în topul single-urilor din Statele Unite - Billboard Hot 100 - şi a avut mare succes în multe alte ţări, inclusiv în Canada, Marea Britanie şi Africa de Sud.

Johnny Nash s-a născut în oraşul Houston şi şi-a început cariera de cântăreţ şi actor la sfârşitul anilor 1950. S-a mutat în Jamaica la jumătatea anilor 1960 şi a devenit influenţat de muzica reggae. A avut succes şi cu o versiune proprie a unui cântec din repertoriul lui Bob Marley, "Stir It Up", şi cu piesa "There are More Questions Than Answers".

Ultimul său album de studio, intitulat "Here Again", a fost lansat în anul 1986.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO