(P) Record la licitație: 10,1 milioane de dolari, prețul unui tricou al lui Michael Jordan

tricou Michael Jordan

Celebrul fost jucător profesionist american de baschet Michael Jordan a fost protagonistul unei licitații aparte la New York.

Tricoul purtat de starul NBA în timpul unuia dintre cele mai cunoscute sezoane din carieră a fost vândut pentru o sumă fabuloasă: 10,1 milioane de dolari. Potrivit CNN, a fost stabilit astfel un nou record de licitație pentru articolele sportive purtate de sportivi legendari. La licitația organizată de Sotheby’s s-a ajuns astfel la o sumă ce a depășit dublul estimărilor inițiale ale casei de licitații.

 Acum ajuns la vârsta de 59 de ani, fostul star al baschetului american Michael Jordan a purtat tricoul celor de la Chicago Bulls în primul meci al finalei NBA din anul 1998. Momentul a fost unul foarte intens într-un sezon faimos cunoscut sub numele de The Last Dance, prezentat într-o serie de documentare ESPN și Netflix. Michael Jordan a înscris 33 de puncte în 45 de minute în meciul disputat contra celor de la Utah Jazz. Considerat cel mai mare jucător de baschet al tuturor timpurilor, Jordan a câștigat în 1998 cel de-al șaselea inel de învingător în NBA.

În 2021, precedentul record consemnat de vânzarea la licitație a unui tricou de baschet a fost reprezentat de tranzacția de 3,7 milioane de dolari pentru unul dintre tricourile lui Kobe Bryant. Cei de la Sotheby’s menționează însă că tricoul vândut la cea mai recentă licitație este unul dintre cele mai importante articole din cariera lui Michael Jordan.

Citește și
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

 

Tricoul lui Jordan, mai scump decât cel al lui Maradona!

 

Interesant este că recordul stabilit de tricoul lui Jordan nu se referă doar la baschet. Suma cu care s-a adjudecat acesta este mai mare chiar decât cea plătită tot în acest an pentru un tricou al lui Maradona. Tricoul legendarului fotbalist Diego Maradona, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986 împotriva Angliei, s-a vândut cu 9,3 milioane de dolari.

 

Michael Jeffrey Jordan, care a fost selectat în NBA în anul 1984, este în prezent om de afaceri și proprietar majoritar la clubul de baschet Charlotte Hornets. Are o avere impresionantă, estimată de revista Forbes la 1,7 miliarde de dolari. Spre deosebire de alți sportivi legendari și-a administrat foarte bine imaginea inclusiv din punct de vedere financiar. Este de notorietate de exemplu parteneriatul cu Nike, pentru pantofii sport Jordan.

 

 Pasiunile lui Michael Jordan, dincolo de baschet

 

Deși s-a consacrat în baschet, Michael Jordan a fost toată viața pasionat și de golf, activând la un moment dat chiar ca antrenor, când era încă la facultate. Prieten apropiat al lui Tiger Woods, considerat unul dintre cei mai buni jucători de golf din istorie, Jordan a jucat în mod amical alături de mulți sportivi consacrați în lumea golfului, printre care Justin Thomas și Brooks Keopka.

Persoană activă și echilibrată, Michael Jordan nu și-a ascuns de-a lungul timpului nici pasiunea pentru jocuri de noroc. Are experiență la blackjack și ruletă, dar a fost remarcat și la unele turnee de poker. Jordan a explicat că adrenalina de la jocurile de noroc îi oferă o stare de bine, iar acum, fiind retras din activitatea sportivă, retrăiește prin intermediul acestor jocuri atmosfera de competiție de pe terenul de baschet.

 

În timpul playoff-ului jucat de Bulls în 1993, o controversă a fost consemnată atunci când Michael Jordan a fost văzut la jocuri de noroc în Atlantic City,New Jersey, în noaptea ce a precedat meciul împotriva celor de la New York Knicks. Despre atitudinea sa legată de jocuri de noroc, Jordan a precizat că niciodată nu a ajuns la nivelul la care să pună în pericol mijloacele sale de existență. Mai multe informații din domeniul jocurilor de noroc poți afla de pe cel mai nou portal dedicat acestei industrii - CazinoPeNet.

 

Un sportiv legendar în NBA

 

Alături de Chicago Bulls, Michael Jordan a câștigat primele titluri în NBA în 1991, 1992 și 1993. S-a retras brusc din baschet la începutul sezonului 1993-1994, dorind să urmeze o carieră în baseball, dar a revenit la aceeași echipă în 1995, reușind să cucerească 3 noi trofee la rând în anii 1996, 1997 și 1998. Printre numeroasele realizări ale lui Jordan se numără 5 premii MVP, 14 apariții în NBA All-Star Game, 3 premii MVP la All-Star Game, 10 titluri de golgheter, 6 premii MVP ale Finalelor NBA.

 

 cazinopenet.ro  este deținut de Game Lounge Ltd, companie Malteză înregistrată sub numărul C53144 și care deține Licență ONJN clasa a II-a cu începere de la 01.12.2021, conform deciziei nr.2168/26.11.2021.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz
(P) Întâlnire dintre trecutul și viitorul Mercedes-Benz

Trecutul și viitorul automobilului s-au întâlnit joi la Țiriac Collection, unde a fost dezvăluit cel mai nou exemplar din colecția lui Ion Țiriac, Mercedes-AMG ONE.

(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?
(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?

Ești în căutarea unui service auto pentru Land Rover, pentru o revizie de rutină sau pentru reparația unei defecțiuni majore? Indiferent de situație, alegerea acestuia nu se face la întâmplare.

 

(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361

Când vine vorba de lucrări de atelier sau industriale, fiecare detaliu contează. Ai nevoie de unelte de încredere care să-ți sprijine proiectele și să te ajute să le duci la bun sfârșit cu eficiență și precizie.

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.