(P) Cum se analizează corect un eveniment sportiv la fotbal, înainte de a paria pe acesta?

betano

Componenta de analiză reprezintă una dintre nenumăratele variabile ce pot determina câștiguri pe termen mediu și lung, în cazul celor care joacă la pariuri sportive.

Fără o cunoaștere în detaliu a evenimentelor pe care urmează să pariezi, nu vei putea obține o constanță a câștigurilor, chiar și dacă ai un money management bine pus la punct.

Majoritatea pariorilor analizează evenimentele de care sunt interesați într-o manieră superficială, iar acest lucru se reflectă ulterior în raportul personal eșecuri:victorii, înregistrat la pariuri pe un interval considerabil de timp. Analizarea unui pariu sportiv presupune mai mult decât asimilarea unor informații banale, precum “poziția în clasament” sau “ultimele 5 rezultate”. Betano îți arată astăzi cum să pregătești următorul tău bilet la pariuri, pentru ultimele faze ale sezonului Champions League 2019-2021:

Cum se analizează corect un pariu pe fotbal?
 

Pentru a înțelege mult mai bine acest proces, în cazul parierii pe evenimente sportive din fotbal, vom structura astfel datele de interes:

1. Analiză pariuri fotbal: Informații de bază
 

- Poziția celor două echipe din clasament: Este un indicator de la care poți începe această analiză, ce oferă o imagine asupra performanțelor în teren a echipelor; acuratețea acestei variabile crește odată cu numărul de etape jucate;

- Avantajul propriului teren: Sunt echipe aproape neînvinse acasă, însă care joacă discutabil, de fiecare dată când se află în deplasări;

- Meciurile directe dintre cele două: Istoricul partidelor directe poate releva faptul că una dintre echipa nu poate depăși un prag psihologic, în confruntările cu o anumită echipă din campionat. Aici sunt esențiale informații cât mai de actualitate, nu date vechi de câteva decenii;

- Forma de moment a celor două echipe: O echipă aflată pe val pleacă din start cu un avantaj în fața uneia care a obținut o serie de eșecuri, în ultimele etape; Mare atenție, însă, la acest indicator, pentru că meciurile anterioare nu determină evoluția viitoare a unei echipe;

- Miza partidei respective: Cât de mult contează pentru echipele din teren soarta acestui meci (pozițiile din clasament vs etapa în care se dispută; competiția ce găzduiește această întâlnire etc)?

2. Analiză pariuri fotbal: Aspecte de ordin tehnico-tactic
 

- Bile albe / bile negre ale unei echipe: Putem discuta despre un anumit nivel de omogenitate, sau exista jucători ce pot hotărî singuri soarta acelui meci? Există probleme în apărare? Dar pe flancuri? Atacanții trec printr-o perioadă excelentă, din punct de vedere al fazelor de atac fructificate? Discutăm despre un antrenor care nu se poate impune în vestiar?

- Evidența jucătorilor accidentați: Este important să vezi care sunt jucătorii lăsați pe banca de rezerve, ca urmare a unor accidentări suferite în etapele anterioare. Cât de importanți sunt aceștia în structura echipei și care sunt soluțiile pentru înlocuirea lor?

- Stilul defensiv / ofensiv al echipei: În cazul în care echipa se bazează pe un joc defensiv, există șanse de a rezista în fața atacurilor adverse, chiar și după eliminarea unui jucător?

3. Analiză pariuri fotbal: Lista de aspecte contextuale
 

- Calitatea terenului pe care se joacă meciul: O echipă tehnică, aflată pe un teren de o calitate discutabilă, nu va putea atinge adevăratul nivel de competitivitate.

- Vremea din ziua meciului: Anumite fenomene meteorologice pot compromite soarta unei partide de fotbal: furtuni cu descărcări electrice, ninsori abundente, rafale de vânt, grindină etc

- Arbitrul nominalizat pentru etapa respectivă: Vine la centru un cavaler al fluierului care întrerupe partida de foarte multe ori, pe durata a 45 de minute, sau permite o cursivitate a jocului? În cazul celui de-al doilea scenariu, se poate miza pe echipa care denota mai multă forță fizică în teren?

Iată cât de multe variabile trebuie analizate, atunci când plasezi un bilet la pariuri pe meciuri de fotbal. Studierea în detaliu a unor aspecte ce țin de parcursul echipei, condițiile de joc, variabilele tehnico-tactice, contribuie la creșterea șanselor tale. Fără nicio îndoială, există și situații în care pariorii se lovesc de neșansă, chiar și în contextul unei analize în detaliu. Activitatea de pariere este descrisă și de astfel de cazuri, însă un jucător disciplinat și le asumă, înțelegând caracterul volatil al unui meci de fotbal și pariind de fiecare dată într-un mod responsabil!

Număr de licență de la ONJN.
 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) La ce folosește forarea unui puț?
(P) La ce folosește forarea unui puț?

Pe măsură ce nevoile de apă cresc și devine din ce în ce mai prețioasă, mulți proprietari și profesioniști se îndreaptă spre forarea de puțuri.

 

(P) 3 păcănele populare și 3 jocuri mai puțin cunoscute de la cel mai îndrăgit furnizor
(P) 3 păcănele populare și 3 jocuri mai puțin cunoscute de la cel mai îndrăgit furnizor

Novomatic este considerat de mulți drept cel mai îndrăgit furnizor de păcănele pentru cazinouri online.

(P) Schela Comercial este un partener de încredere pentru toți constructorii
(P) Schela Comercial este un partener de încredere pentru toți constructorii

În domeniul construcțiilor, schela metalică are o importanță deosebită.

Recomandări
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește
Europa tremură în așteptarea iernii. Criza provocată de inflație și de dependența de gazele rusești se adâncește

În așteptarea iernii, toată Europa tremură. Dependența de gazele naturale rusești, dar și creșterea fără precedent a inflației creează mari probleme.    

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul
Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul

În plin război la graniță, procurorii DIICOT investighează în premieră un caz de înșelăciune și diversiune la Forțele Aeriene Române.