Paula Herlo, despre cazul Sorinei: ”Sincer, v-ați cam bătut joc cu toții”

Ultima actualizare: 24-06-2019 17:17
Acuzații grave aduse de asistenții care au crescut-o pe Sorina
Facebook/Madalin Daniel

Corespondentul Știrilor ProTV Paula Herlo prezintă istoricul cazului Sorinei, fetița care a fost luată cu poliția din casa asistenților maternali, pentru a fi dată părinților adoptivi.

Luni, procurorul general a contestat decizia de adopție a Sorinei și a cerut ca fata să nu iasă din țară.

- procedurile de declarare a adoptabilității Sorinei au început în 2013. Conform ANPDC familia asistentei maternale a declarat în scris că nu doreşte adopţia. S-a încercat potrivirea cu peste 100 de părinţi adoptatori, dar nici unul nu a vrut-o
- a intrat pe lista copiilor greu adoptabili, iar un cuplu de români din America şi-a exprimat dorinţa să o adopte. Au venit în ţară şi s-au urmat paşii legali
- un judecător a dat o sentinţă definitivă de încredinţare a adopţiei familiei de români din America.
- familia asistentei maternale a refuzat să predea copilul DGASPC şi implicit familiei adoptatoare.
- există mai multe variante avansate: maternala n-a adoptat-o pentru că şi-ar fi pierdut salariul, dar i s-a spus că dacă va apărea cineva, totuşi, care să o vrea, ei vor fi înştiinţaţi şi vor putea să depună şi ei actele. Pe de altă parte, Ministerul Muncii spune că negaţia familiei există în scris.
- până la sentința definitivă, românii din America s-au întâlnit de mai multe ori cu fata în şedinţe de potrivire. Aşadar, nu poate să spună nimeni că adopţia s-a făcut pe ascuns.
- din mai 2019, asistentei maternale i s-a desfăcut contractul de muncă, tocmai din cauză că s-a opus adopţiei fetiţei, aşadar nu mai avea nici un drept legal asupra copilului.
- Familia adoptatoare a depus plângere acuzând faptul că fiica lor adoptivă e lipsită de libertate, iar procurorii şi poliţiştii au fost azi la Baia de Aramă să pună în aplicare o sentinţă judecătorească.
- citesc că familia asistentei maternale spune presei că fetiţa a fost adoptată pentru organe, iar informaţia asta i-a fost livrata şi fetei care e sigură că de aceea e luată de lângă ei.

Cum văd eu lucrurile:

Un asistent maternal este prin natura meseriei părinte temporar. Dacă a refuzat adopţia, trebuia să pregătească copilul să fie preluat de altă familie.

Cei care au pus în executare mandatul ar fi trebuit să meargă acolo cu o armată de psihologi. Ar fi trebuit să vorbească ore întregi cu copilul şi să i se explice ce urmează să se întâmple.

Toată scena terifiantă cu copilul târât pe asfalt ne arată cât de departe suntem în zona de protecţie a copilului. Contează orice, mai puţin ce simt pruncii părăsiţi ai României.

Într-un final, cum spune şi în lege, primează interesul superior al copilului de care, sincer, v-aţi cam bătut joc cu toţii.

Paula Herlo, ”România, te iubesc!”

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO