Donează pentru linia întâi: Echipamente din donații au ajuns la “creierul” intervențiilor în caz de dezastre

Donează pentru linia 1

“Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre a fost echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații.

Echipamente de ultimă generație în valoare de peste jumătate de milion de lei provenind din donații prin platforma Donează pentru linia întâi au ajuns la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției (CNCCI), „creierul” operațiunilor de intervenție de la începutul crizei medicale generate de COVID-19.

Donația constă în PC-uri, video proiectoare, laptopuri, imprimante, monitoare, instalație de sonorizare, televizoare, echipamente periferice pentru întreg personalul implicat în gestionarea și coordonarea situațiilor de urgență, și este menită să ajute la îmbunătățirea timpului de reacție și analiză, salvând astfel vieți.

“Echipamentele primite în urma donațiilor efectuate prin platforma Donează pentru linia întâi ne vor ajuta să fim mai agili și mai eficienți în cazul situațiilor de urgență și să luăm astfel decizii mai rapide în lupta pentru viață. Noile dotări ne vor permite nu doar să acționăm rapid în situația curentă, ci și în coordonarea eficientă a activităților de prevenție. Platforma Donează pentru linia întâi este un exemplu de mobilizare și de implicare socială, le mulțumim inițiatorilor, care au fost alături de noi pe tot parcursul acestor zile deosebit de grele și tuturor celor peste 60.000 de oameni care au donat până acum pentru linia întâi”, a spus Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Ministerul Afacerilor Interne.

Înființat în 2008, Centrul coordonează acțiunile de intervenție asociate situațiilor de urgență produse sau care au efect pe teritoriul României: pandemii, incendii, accidente nucleare și/sau urgențe radiologice, accidente chimice, epidemii, cutremure sau alunecări de teren etc.

Citește și
medici
Donează pentru linia întâi: Poți contribui cu 2 euro prin SMS la numărul 8825, pentru protejarea salvatorilor
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

De la începutul crizei provocate de virusul SARS-COV-2, CNCCI coordonează toate centrele județene aflate în coordonarea prefecților și a inspectoratelor pentru situații de urgență. Personalul acestuia reprezintă toate ministerele și instituțiile implicate și se află la dispoziția MAI pentru toate operațiunile de coordonare în această situație, în colaborare cu toate celelalte ministere, în special cu Ministerul Sănătății.

Centrul poate fi numit creierul operațiunilor de planificare și de organizare a intervențiilor care presupun implicarea autorităților administrației publice, instituțiilor locale și centrale din sistemul de apărare și siguranță națională menite să gestioneze eficient situațiile care pot pune în pericol viața oamenilor.

“Ultimele luni ne-au arătat cât de importantă este reacția rapidă într-o situație care pune vieți în pericol”

 

“Perioada pe care o traversăm ne arată, mai mult ca oricând, că avem nevoie de digitalizare și de infrastructură solidă în domeniile cheie care țin de sănătate și de siguranța oamenilor, în situații limită. Pentru ca echipele din teren să răspundă cu rapiditate în cazul unor urgențe, este nevoie de tehnologie si de sisteme performante. Prin donația realizată prin platforma Donează pentru linia întâi ne dorim să contribuim la îmbunătățirea acestei performanțe. Astfel, venim în sprijinul celor care au nevoie în perioada pe care încă o traversăm și ajutăm la prevenirea altor situații de urgență, în viitor”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

“Ca fondatori ai platformei Donează pentru linia întâi avem convingerea că acum, mai mult ca oricând, este important să fim uniți și să susținem infrastructura pentru a putea reporni economia mai repede, pe niște baze solide, care să ne dea încredere că orice s-ar întâmpla în viitor, suntem protejați. Este important să fim solidari și responsabili în continuare, tocmai pentru a ieși cât mai bine din această criză prin care trece întreaga lume”, a spus Omer Tetik, CEO Banca Transilvania.

’’Ultimele luni ne-au arătat cât de importantă este o reacție rapidă și coordonată într-o situație care poate pune vieți în pericol. Fără discuție că o tehnologizare mai mare a infrastructurii statului în domeniul sănătății și nu numai poate contribui inclusiv la salvarea de vieți omenești și le mulțimim tuturor celor care ni s-au alăturat prin platforma Donează pentru linia întâi și care au înțeles că împreună putem aduce schimbări rapide în bine’’, a declarat Florin Talpeș, CEO Bitdefender.

„Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de optimism și încredere și nu putem să le avem fără a avea convingerea că sănătatea noastră este în siguranță. Am paticipat de la început ca fondatori ai platformei Donează pentru linia întâi știind că donațiile noastre vor ajunge exact acolo unde sunt necesare. Sunt convinsă că am reușit să ajungem la cei care au cu adevărat nevoie și nu la cei care doar declară că au nevoie”, a spus Diana Șucu, Președinte Fundația Mobexpert.

Cum au fost folosiți banii donați prin platforma Donează pentru linia întâi

 

Donează pentru linia întâi este un proiect inițiat de Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, prin care s-au strâns până acum donații de peste 11,8 milioane de lei de la companii și persoane fizice.

Din fondurile strânse pe platformă, sunt achiziționate materialele și aparatura necesară în spitale, dar și pentru medicii de familie, polițiștii, jandarmii și militarii aflați în linia întâi, pe baza necesarului furnizat de către DSU, în coordonare cu Ministerul Sănătății. Materialele sunt ulterior distribuite acolo unde este cea mai mare nevoie prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici, polițiști, jandarmi și militari au fost direcționate până acum prin program. De asemenea, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție au fost donate medicilor din spitale.

Totodată, două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 achiziționate prin intermediul platformei Donează pentru linia întâi au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Inițiativa a adunat în jurul ei peste 60.000 de oameni care s-au implicat cu donații și peste 4.000 de companii. Mastercard și Baupartner Group se numără printre companiile care s-au alăturat recent eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19 prin platforma Donează pentru linia întâi, cu donații de 500.000 de lei fiecare.

În continuare este nevoie de donații pentru a-i proteja pe cei din linia întâi care au grijă de noi. Toți cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe https://www.emag.ro/doneaza#pf, unde poate fi urmărită situația în timp real a donațiilor și statisticile.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Povestea ”Donează pentru linia întâi” merge mai departe. ”Avem o societate sănătoasă”
Povestea ”Donează pentru linia întâi” merge mai departe. ”Avem o societate sănătoasă”

Suntem în prima etapă de relaxare a restricțiilor luate pentru a opri răspândirea infecției, iar lupta nu s-a terminat. Zeci de mii de oameni, alături de companii mari românești, continuă să doneze aparatură și echipamente pentru medici și pacienți.

Donează pentru linia întâi: Poți contribui cu 2 euro prin SMS la numărul 8825, pentru protejarea salvatorilor
Donează pentru linia întâi: Poți contribui cu 2 euro prin SMS la numărul 8825, pentru protejarea salvatorilor

Pe lângă donațiile făcute online, toți cei care vor să contribuie la dotarea personalului medical cu cele necesare pot trimite un SMS la numărul 8825, pentru o donație de 2 euro.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.