Mesajul Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor: ”Bine ai venit acasă, Liviu!”


Ultimul update: Marti 28 Mai 2019 18:12
Data publicarii: Marti 28 Mai 2019 08:57
Categorie: Stiri Justitie

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor face referire, într-un comunicat de presă intitulat "Bine ai venit acasă, Liviu", la condiţiile pe care liderul PSD le poate găsi în penitenciar.

"Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuţă de mucegai sau că-s prea mulţi colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii şi graţieri, deşi aveai pe mână banii ţării, ai uitat să repari puşcăriile", se spune în mesajul publicat pe site-ul federației. 

Mesajul integral:

 

Mai jos, câteva învăţături utile pentru carantină şi pentru cei câţiva ani de după – Iartă maşina aia mioritică în care te-au adus la noua ta casă, dar alta n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinantat şi subminat. Ştii matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiţie şi puşcarii!

Dacă reuşea Tudorel să libereze toţi deţinuţii, acum făceai puşcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-aţi reuşit, şi-a fost doar o întâmplare că sluga s-a dovedit nevredincă. Greu eşec! Era, înţelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă.

Am auzit că te-au şi înjurat nişte cetăţeni la venirea ‘acasa’. Nici măcar ultimul miting nu ţi-a reuşit, mustăcilă! Ce soarta! Ce durere! Probabil că tot auzi aşa vorbe de când nu prea-ţi mai ies băile de mutime. Şi, e păcat de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Şi, singură, acum.

La partid, vedem la televizor, e minunat. Unii zic că-i bine c-ai plecat, alţii că era bine să nici nu fi fost. Mai rău e că ieri, la primirea în penitenciar, la partea de control al cavităţilor n-au fost în tura pianişti. Dar, de bună seamă, încă mai simţi asta.

Camera o găseşti aşa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiţii pentru penitenciare în timp ce plângeai şi te smiorcăiai la televizor de mila miilor de infractori condamnaţi pe nedrept pentru crime, tâlharii, violuri, hoţii şi alte blestemaţii. O să-i cunoşti mai bine şi-o să plângeţi împreună.

Ai grijă, însă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În puşcărie, nu e ca la Parlament, iar ziariştii nu ţi-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2500 de violatori în puşcarii.

Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuţă de mucegai sau că-s prea mulţi colegi în cameră. Preocupat fiind cu amnistii şi graţieri, deşi aveai pe mâna banii ţării, ai uitat să repari puşcăriile şi să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din dronă. Nu credeai că ţi se întâmplă şi ţie justiţie.

Altfel, prima zi e cu emoţii. O să fie mai bine! Probabil c-o să descoperi şi matale că eşti de fapt un scriitor, un cercetător şi-un educator. Calea e bătută, şi n-ar mai mira pe nimeni dacă, după ce-ai umflat kilometrii de autostradă ori producţia la hectar, o să devii brusc un puşcăriaş model.

Între timp, noi cu ale noastre. O să încercăm să ne vedem de viaţa şi-o să trăim în lumea asta pe care tu ai încercat să ne-o furi ca să scapi de puşcărie, după ce, printre altele neştiute, ai furat de la copii şi asistaţi social ori din fondurile europene ca să dai la partid ori să-ţi umfli conturile.

Aşa că, încă o dată, bine ai venit, Liviu”.

Liviu Dragnea şi-a petrecut prima noapte la penitenciarul Rahova, după ce instanța supremă l-a condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO