Tinerii din Iasi care si-au propus sa promoveze frumusetile Romaniei. 1.000.000 de oameni au accesat harta lor

19-11-2016 09:30


Romania este o tara frumoasa, dar prea putin promovata.

Este concluzia la care au ajuns cativa tineri din Iasi, care au dat nastere unui proiect menit sa-i ajute pe turistii dornici sa descopere frumusetile patriei.

In doar jumatate de an, au reusit sa puna pe cea mai mare harta on-line din lume peste 1000 de obiective de la noi.

Rezultatele sunt uluitoare: aproape un milion de oameni s-au ghidat deja dupa informatiile oferite de ei.

Proiectul tinerilor a prins viata de la o nemultumire personala - gaseau cu greu locurile din tara pe care voiau sa le viziteze.

Asa ca, de la o idee, pana la a reusi, a fost doar un pas. Au pornit intr-o calatorie prin Romania si au incarcat pe internet informatii utile turistilor.

In ultimele sase luni, au pus pe harta peste o mie de puncte de interes.

Radu Dascalul, membru echipa proiect Zig Zag Romania:
"In primul rand ai o imagine de ansamblu clara. Cand deschizi Google Maps poti sa vezi toate locatiile corect pozitionate si apoi sa faci alegeri.

Uite vreau sa merg acolo, distanta e atat, dau un click si vad si fotografii. Imi place, ma duc. Nu imi place, aleg altceva."

Proiectul, care va dura cinci ani, a ajuns deja la jumatate.

Pascariu Dumitru, membru echipa proiect Zig Zag Romania:
"Tot felul de locuri incepand de la muzee, pana la locuri in natura: lacuri, pesteri, munti, parcuri, gradini botanice, castele, palate, piete, tot ce poate fi interesant si de vazut pentru turisti."

De cand sunt pe drumuri, au realizat si filmulete de prezentare ale obiectivelor turistice si au scris 25 de carti pe care urmeaza sa le tipareasca.