Motivul pentru care o tanara a ramas fara Facebook dupa atentatele din Paris. "Am trimis copie dupa pasaport, dar degeaba"

Ultima actualizare: 21-11-2015 07:00
Facebook

Cea mai populara retea sociala din lume a luat masuri dure impotriva propagandei jihadiste in ultimele zile – uneori, cu consecinte nedorite pentru utilizatori.
 

A descoperit-o pe pielea ei Isis Anchalee, inginer in San Francisco, careia Facebook i-a dezactivat contul dupa atentatele din Paris. Motivul, evident, este numele femeii, care a fost interpretat, probabil, drept un pseudonim adoptat pentru a arata sustinerea fata de Statul Islamic. Tanara nu are insa nicio legatura cu gruparea terorista, ci doar ghinionul de a purta acest nume.

In urmatoarele zile, ea a incercat sa isi demonstreze nevinovatia folosind Twitter si a trimis chiar copii dupa actele sale ca sa isi recapete contul de Facebook inapoi. „Am trimis copie dupa pasaport, dar n-a fost destula de buna?”, a postat ea pe Twitter.

In final, marti noapte Isis si-a recapatat contul. Un reprezentant al Facebook i-a adresat scuze pe Twitter, spunand insa ca „nu stie ce s-a intamplat”. Mai ales ca pe reteaua sociala sunt active si la ora actuala nenumerate conturi cu numele Isis, inclusiv „Islamic State of Iraq and the Levant”.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO