Microsoft: “Windows 10 este ultima versiune de Windows pe care o lansam"


Ultimul update: Luni 11 Mai 2015 07:08
Data publicarii: Vineri 08 Mai 2015 11:05
Categorie: Smart things
windows

Windows 10 urmeaza sa fie lansat in vara acestui an, atat pe calculator, cat si pe mobil si tableta. Noul sistem de operare tinteste sa ofere un mod mai usor de lucru intre toate platformele.
 

La conferinta Ignite din aceasta saptamana, Jerry Nixon de la Microsoft a facut o declaratie surprinzatoare: "In acest moment ne pregatim sa lansam Windows 10 si pentru ca Windows 10 este ultima versiune de Windows, inca lucram la el". Nixon a explicat cum Microsoft a lansat anul trecut Windows 8.1, insa dezvolta in paralel Windows 10. De acum, cei de la Microsoft pot vorbi liber despre ultima versiune a sistemului de operare pentru ca nu se mai lucreaza la o alta.

Desi poate parea ca Microsoft ucide Windows-ul si nu va mai lansa alte versiuni, realitatea este mai complexa, scriu cei de la The Verge. Viitorul este "Windows ca serviciu". Cei de la Microsoft au discutat acest aspect insa nu au explicat cum ar influenta viitoarele versiuni de Windows. Iar acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista o noua versiune de Windows in viitorul apropiat.

Microsoft a alterat modul in care ofera Windows, rezultatul fiind Windows 10. In locul unor lansari majore, vor exista imbunatatiri regulate si update-uri. Microsoft a lucrat in mod activ pentru ca Windows 10 sa se intinda pe mai multe platforme.

Cei de la Microsoft au comentat pentru The Verge afirmatiile facute de Nixos: "Comentariile recente de la Ignite despre Windows 10 reflecta modul in care Windows va fi oferit ca un serviciu aducand noi inovatii si update-uri, cu o valore continua pentru consumatori si clientii business", a spus purtatorul de cuvant.

Sursa: Pro TV