Microsoft va lansa in vara Windows 10. Sistemul de operare va fi gratuit si pentru cei care au Windows 7 sau 8 piratat


Ultimul update: Duminica 22 Martie 2015 07:09
Data publicarii: Joi 19 Martie 2015 08:04
Categorie: Smart things
Windows 10

Microsoft lanseaza in vara acestui an sistemul de operare Windows 10, impreuna cu un nou browser, potrivit publicatiei The Guardian, care noteaza ca zvonurile potrivit carora brandul Internet Explorer va fi eliminat complet ar fi exagerate.

Grupul american a anuntat ca noul sistem de operare va fi la dispozitia clientilor din aceasta vara, in 190 de tari si in 111 limbi. De asemenea, potrivit Reuters, chiar si cei care au o versiune piratata a sistemului de operare vor putea trece gratuit la Windows 10.

Microsoft anuntase deja ca Windows 10 va fi o actualizare gratuita a sistemelor de operare Windows 7 si Windows 8.1, daca utilizatorii de PC-uri si tablete vor descarca noul soft in primul an de la lansare.

Actualizarea va fi de asemenea gratuita pentru telefoanele cu soft Windows Phone 8.1, precum si pentru sistemul de jocuri Xbox One.

Decizia de a lansare a Windows 10 in vara a fost oarecum surprinzatoare, avand in vedere traditia companiei de a lansa noile versiuni ale sistemului de operare toamna.

Microsoft ar putea spera ca noile facilitati oferite de Windows 10, precum Xbox, vor atrage cumparatorii de PC-uri. Potrivit companiei de cercetare a pietei NPD Group, vanzarile de PC-uri catre persoane fizice au crescut cu aproape 3% in sezonul de dinaintea inceperii scolilor, dar cele de PC-uri cu sistem Windows au scazut cu 3% fata de anul precedent. In schimb, vanzarile de computere Mac ale Apple au urcat cu 14%, iar cele cu sistemul Chrome OS al Google cu 37%.

Browserul de Internet care va insoti Windows 10, cunoscut deocamdata sub numele de Spartan, a fost construit de la zero si nu se va numi Internet Explorer, dar The Guardian considera ca informatiile privind renuntarea totala la vechiul brand sunt exagerate.

Noul browser nu va fi compatibil cu toate aplicatiile si serviciile construite pentru Internet Explorer, astfel ca vechiul browser va fi disponibil in continuare pentru Windows 10, ca si pentru Windows 8,7 si Vista. In aceste conditii, este improbabil ca firmele care utilizeaza Internet Explorer sa treaca prea curand la noul browser.

Windows 10 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

iLikeIT. Zi istorica pentru utilizatorii Microsoft. Noul sistem de operare Windows 10 poate fi descarcat si instalat gratuit
iLikeIT. Zi istorica pentru utilizatorii Microsoft. Noul sistem de operare Windows 10 poate fi descarcat si instalat gratuit
Windows 10 a fost prezentat! Cortana si Xbox app vin pe PC, dispare Internet Explorer
Windows 10 a fost prezentat! Cortana si Xbox app vin pe PC, dispare Internet Explorer
Saptamana decisiva pentru Microsoft. Tot ce trebuie sa stii despre Windows 10 inainte de lansarea oficiala
Saptamana decisiva pentru Microsoft. Tot ce trebuie sa stii despre Windows 10 inainte de lansarea oficiala
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery