"Jennifer in Paradis". Povestea din spatele primei fotografii prelucrate in Photoshop. VIDEO

Ultima actualizare: 17-06-2014 06:52
Jennifer

 O fotografie de vacanta facuta in 1987 este prima fotografie care a fost modificata cu Photoshop. In imaginea respectiva apare o tanara pe nume Jennifer pe o plaja din Bora Bora.

Jennifer nu s-a gandit in momentul in care iubitul ei a fotografiat-o ca imaginea respectiva va ajunge sa fie prima poza prelucrata in Photoshop.

John Knoll a facut poza in 1987, in timpul unei vacante cu iubita in Bora Bora. Cei doi lucrau la compania Lucasfilm, la departamentul care se ocupa de efectele speciale. Cuplul plecare in vacanta dupa ce se terminasera filmarile la pelicula Who Framed Roger Rabbit.

"A fost o vacanta incredibila. Sotul meu, care la vremea respectiva imi era doar iubit, m-a cerut de sotie la cateva ore dupa ce mi-a facut acea poza", isi aduce aminte Jennifer.

John a numit fotografia "Jennifer in Paradis". Iar imaginea avea sa devina ceva mai mult decat o amintire frumoasa a unui moment special.

Intorsi la munca, John a descoperit computerul Pixar Image, primul calculator cu ajutorul caruia s-au putut face modificari imaginilor. 

Barbatul marturiseste ca aparatul era extrem de scump si ca nu si-ar fi permis niciodata sa il achizitioneze.

"La vremea respectiva era ceva inovator. Era fabulos faptul ca puteam modifica orice fotografie", spune John.

Fratele lui John isi dadea doctoratul in domeniul tehnologiei, la Universitatea din Michigan. Atunci John a aflat ca fratele sau avea cunostinte despre soft-ul computerului respectiv.

Astfel cei doi au decis sa creeze ceva similar. Dupa luni de munca, acestia au reusit sa puna bazele unei aplicatii de prelucrare a imaginilor, si anume Photoshop.

John le-a aratat aplicatia unor prieteni de la Apple, iar ca demonstratie a folosit poza pe care o facuse in vacanta din Bora Bora. Fotografia "Jennifer in Paradis" a capatat culoare prin ceea ce avea sa se numeasca Photoshop.

John a pus recent pe YouTube un video cu prelucrarea imaginii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO