iLikeIT. Vreti sa incercati si alte motoare de cautare in afara de Google? Patru alternative aproape la fel de bune

Dată publicare: 06-12-2014 10:41
Dată actualizare: 08-12-2014 07:08


Google face si desface pe internet. Dar poate ... la un moment dat, vrei o schimbare. Te invatam, astazi, sa folosesti si alte motoare de cautare.

In paranteza fie spus, nu te-am sfatui sa renunti de tot la Google, pentru ca e de departe cel mai revelant. Mai ales ca, probabil, folosesti un telefon cu Android-ul si servicii precum Gmail sau Drive.

MICROSOFT BING
Bing este al celor de la Microsoft. Curat, aranjat si eficient… de multe ori. Iti ordoneaza cautarile in functie de traficul site-ului si relevanta continutului. Poate ca nu stii deja, dar il folosesti zi de zi, daca ai un telefon cu Windows Phone 7, 8 sau 8.1.

YAHOO SEARCH
Yahoo Search este al doilea motor de cautare din lume, ca volum de trafic. Vreo 5,5 procente, fata de 70% cat are Google. In spate e tot Bing de la Microsoft. Apropo, chiar daca nu mai folosesti messenger-ul de la Yahoo, sa stii ca firma exista. Yahoo.com ramane unul dintre cele mai mari portaluri din lume.

DUCKDUCKGO
DuckDuckGo este un motor de cautare care... nu te urmareste. Sau cel putin asta promit reprezentantii companiei, care primesc finantari ... din publicitate. Reclama e insa generica si nu personalizata in functie de istoricul tau de pe internet. Recunosti senzatia?

YANDEX
Iar daca vrei sa traiesti ruseste, pentru ca si la stiri am vazut ca e la moda, foloseste Yandex. 60% din internautii lui Putin apeleaza la el. Este al patrulea din lume, ca volum de trafic. In 2011, Yandex a intrat pe NASDAQ, bursa electronica, si au strans pana acum 1,3 miliarde de dolari. Bani pe care ii folosesc, de ce nu ne mira, pentru expansiune. Primul birou extern este in Turcia. Iar noi...domeniul yandex.ro este luat si te directioneaza pe .com.