iLikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie. Trenul prin tub si cel mai nou produs lansat de Google

13-05-2016 16:13

Marile nume ale tehnologiei vin cu idei care ar putea sa ne schimbe viata.

Elon Musk e un personaj ambitios. Atat de ambitios incat o data la doua saptamani tot apare la noi, la iLikeIT. De data aceasta cu Hyperloop. Un mod inedit de transport rapid, printr-un tub cu presiune scazuta. Un fel de Maglev, dar...la interior, cu rezistenta la aer scazuta si viteza ceva mai mare: 640 km/h, fata de 550 ai super trenului. Primul test din desertul Nevada a decurs foarte bine, iar lumea este optimista. Ba chiar, compania care se ocupa de proiect, Hyperloop, e in negocieri cu autoritatile slovace sa construiasca o astfel de linie in Europa. Apropo, printre investitori se mai numara compania franceza de transport feroviar si General Electric.

Peste o saptamana are loc cel mai important eveniment Google, Ai O. Iar unul dintre produsele pe care compania le va arata acolo va fi o pereche de ochelari de Realitate Virtuala - Android VR. Un dispozitiv ceva mai slab din punct de vedere tehnic decat HTC Vive sau Oculus Rift, cel mai probabil. Sistemul va fi construit in jurul unui smarpthone. Ideea e ca americanii au deja o platforma imensa de aplicatii si,normal, se lauda cu YouRube, care stie sa redea continut 360. 

Whatsapp - pe care, da, inca il foloseste lumea - vine de-acum cu aplicatie pentru calculator. A nu se confuda cu web.whatsapp,com atentie! O poti descarca si instala, fara probleme, chiar si pe conturile fara drept de administrator. Este disponibila gratuit pe site-ul whatsapp, atat pentru MacOS cat si pentru Windows. Sincronizarea se face simplu. Deschizi aplicatia de pe mobil, scanezi QR code-ul de pe ecran si gata.