ILikeIT. Stirile saptamanii din tehnologie. Miliardarii americani se bat in rachete, companiile IT – in telefoane


Ultimul update: Duminica 03 Ianuarie 2016 08:53
Data publicarii: Vineri 27 Noiembrie 2015 13:31
Categorie: Smart things

Cum va arata Samsung Galaxy S7? Deja au aparut primele zvonuri pe Internet. Insa in timpul asta, chienzii de la Xiaomi au mai scos un smartphone de top – si foarte ieftin.

SOAPTE DESPRE S7
Toata planeta e ocupata cu alegerea cadourilor de Craciun. Mai putin cei de la Samsung, care "scapa" pe internet zvonuri despre Galaxy S7. Stim pana acum ca dispozitivul vine cu o serie noua de procesoare, Exynos 8 Octa. Teoretic si tot la nivel de barfa, ar fi integrat in ele si un modem 4G, in ideea ca o sa consume mai putina energie. Ce inseamna asta? S7 va avea clar un design foarte fin si pun pariu ca va insista pe ideea ca e foarte subtire. Pentru ca e clar ca bateria va fi slaba. Altfel, mai stim ca o sa aiba si slot pentru card microSD. Hai cu el la butonat, ce sa mai!

XIAOMI LOVESTE IN RAFALA
Daca dinspre Coreea de Sud vin doar zvonuri, din China...suntem atacati la mitraliera. Xiaomi scoate telefoane la foc automat. Azi vorbim despre Note 3. Xiaomi Redmi Note 3, pe numele sau din documente, mai exact. Cu senzor de amprenta, care raspunde in 0,3 secunde, baterie de 4,000 miliamperi si o varianta cu 3GB memorie RAM si 32GB spatiu de stocare. Pretul? Din nou, neverosimil: de la 172 de dolari! Asta, la ei. La noi, asteapta-ta la un cost de 1,300 de lei la noi, cand si daca va ajunge. La sacosa.

...SAU IN RACHETE SA NE LUPTAM ?!
In timp ce oamenii de afaceri din Romania se gandesc cum sa-si piteasca averile de autoritati, bogatanii americani se bat in rachete. Caftul cel mare se da intre Elon Musk, fondatorul Tesla si Space X si Jeff Bezos, parintele Amazon. Pe scurt, Blue Origin, compania lui Jeff a reusit sa aterizeze o racheta reutilizabila dupa un zbor suborbital. Elon Musk a incercat si el, dar a tintit orbita. Iar Falcon 9...a explodat. Unde credeti ca au mutat baietii disputa? Pe Twitter, unde Bezos a postat pe contul deschis inca din 2008, dar pe care nu l-a folosit pana acum. Elon l-a felicitat, tot pe Twitter, apoi i-a adus aminte ca SpaceX a facut prima intoarcere pe planeta, in apa, ce-i drept. Jeff nu a ripostat nici pana la ora asta, dar asteptam cu interes. Ne plac bancurile...la un nivel cat mai inalt.