iLikeIT. Romanii care castiga bani din jocurile pe tableta. Cel mai nou titlu, Radiation Island, e in topul descarcarilor

Ultima actualizare: 05-02-2015 07:04

Cat de complicat este sa dai lovitura cu o aplicatie de telefon sau tableta? Sigur nu este usor, dar nici imposibil, chiar daca incerci sa o faci de la Bucuresti.

Dovada sta o echipa care face unele dintre cele mai apreciate jocuri de pe planeta.

Invitati la iLikeIT au fost Andrei Hanganu si Andrei Lopata de la Atypical Games. Echipa lor de programatori de la Bucuresti este formata din 35 de oameni, dintre care 20 lucreaza direct in dezvoltarea jocurilor pentru tableta si mobil.

Unul dintyre primele jocuri care au fost create de ei a fost Sky Gamblers, un simulator de avioane, care a fost premiat de Apple in 2013. Un alt joc de succes este Battle Supremacy, un hibrid intre un simulator si un arcade, in care te joci cu tancuri. Este un multiplayer in "real time", iar grafica este 3D.

Saptamana trecuta, romanii au lansat un nou joc, care se bucura deja de succes si este in top 5 mondial la descarcari de jocuri PLATITE. Acesta se numeste Radiation Island si este un joc de "supravietuire", intr-o lume deschisa. Cu alte cuvinte, jucatorul poate face orice in acea lume.

Toate aceste jocuri nu sunt gratuite, costa bani, iar dezvoltatorii recunosc faptul ca sumele venite din Romania reprezinta doar ... 0,02 %.

Mai mult decat atat, echipa de la Atypical Games pregateste si alte jocuri in viitorul apropiat, astfel ca intentioneaza sa angajeze cel putin 15 oameni.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO