iLikeIT. Facebook se pregateste sa mai adauge un buton langa celebrul "Like". Si nu, nu este vorba despre "Dislike"

17-09-2015 09:36


iLikeIT. Facebook se pregateste sa mai adauge un b...
iLikeIT. Facebook se pregateste sa mai adauge un b...

Facebook se pregateste sa mai adauge un buton langa celebrul "Like". Nu este "dislike", adica "nu imi place", asa cum o cer milioane de utilizatori, ci altceva.

Pentru unii dintre noi, internetul s-a transformat intr-o lunga sesiune pe Facebook. Reteaua sociala se transforma continuu, discret, dar sigur. De la statusuri, a evoluat la poze, iar acum totul pare video. Semn ca milioane de romani folosesc reteaua, seara devine complicat sa vezi un clip, din cauza ca serverele nu par sa faca fata.

Este o super afacere pentru Facebook, iar butonul de "dislike" i-ar incurca. Sa vedem de ce.

Mark Zuckerberg a raspuns zilele trecute la intrebarea unui utilizator: "Domne', o sa vedem vreun buton de dislike?"

Raspunsul lui a venit pe ocolite. Le-a multumit "pamantenilor" pentru feedback, stie ca e un buton important pentru internauti, dar e mai bine sa vedem butonul care transmite ca empatizam cu autorul postarii de pe FB. Butonul, asadar, se va numi cel mai probabil ”empathy”. Adica sa empatizezi cu cineva care trece prin momente grele, un deces in familie. Sau atunci cand vezi ca cineva a dat share unui articol despre criza refugiatilor. E probabil ciudat sa dai "like" la ceva de genul.

Atentie insa. Toata zarva asta care a pornit pe internet cu butonul de "dislike" poate sa dea castig de cauza celor care vor sa se imbogateasca rapid. Pe net exista de ceva vreme aplicatii care iti promit ca iti instaleaza un buton de dislike, pe care il vezi la toate postarile prietenilor. Noi iti recomandam sa nu faci asta. Cele mai multe sunt addon-uri pe care le instalezi pe Chrome.

Alteori esti pus sa instalezi un JavaScript, care mai apoi trimite mesaje spam prietenilor tai sa incerce si ei. Oricum, doar tu esti singurul care vede butonul de dislike si ca l-ai apasat.

Cea mai buna metoda de preventie este sa nu instalezi asa ceva si sa asteptam cu totii, rabdatori, butonul de "empathy".