iLikeIT. Facebook se pregateste de o noua schimbare, care implica si PLATA

18-11-2014 09:37


Ce ti s-a promis ca va fi gratis pentru totdeauna? In afara de aer, probabil ca te referi la reteaua de socializare Facebook. De la promisiune e distanta mare, dar asa e de cand Facebook a devenit o afacere foarte profitabila.

Acum, Facebook se pregateste de o noua schimbare, care implica si plata.

In curand, daca vei sta pe Facebook la munca, seful te va banui ca iti cauti de munca. Zuckerberg si echipa cica ar lucra la un concurent pentru Linkedin, adica o platforma de munca unde multe CV-uri vor fi rasfoite de potentialii angajatori.

Ello este o retea de socializare, proaspata, aparuta in martie si are cam 1 milion de utilizatori. Se poate intra doar pe baza de invitatii. Fiecare utilizator are si el 10 invitatii, pe care le poate da mai departe. Deocamdata e gratis, dar, fondatorul ia in calcul sa foloseasca sistemul pe care il iubim cu totii. Fondatorii au primit putin peste 400.000 de dolari pentru finantare si, prin asta, reteaua a creat un hype in aceea perioada. Administratorii gestioneaza cam 30.000 de cereri de inregistrare pe ORA.

Problema e ca nu ai utilizatori si e o retea pentru cei care nu vor sa fie "main stream" (adica hipster). Gasesti in news feed-uri multe chestii abstracte pentru majoritatea dintre noi. Totul arata foarte curat si simplist, se straduiesc prea tare sa nu semene cu Twitter si Facebook.