iLikeIT. Ce telefoane bune s-au lansat la IFA Berlin, ca alternative la noile iPhone

Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 20 Septembrie 2017 11:37
Categorie: Smart things

Există viaţă şi după Apple. Lansarea noilor modele iPhone a pus în umbră multe dintre telefoanele proaspăt prezentate la IFA Berlin, unele cel puţin la fel de performante.

Zilele acestea, dacă vrei un telefon performant, trebuie să iei unul cu o diagonală de cel puţin 5,5 inch în diagonală. De exemplu, un Sony Xperia Z1, care, în mâna cuiva cu mâna mică s-ar putea să fie mare.

De aceea, cea mai nouă platforma cu cel mai mic ecran este Sony Xperia XZ1 Compact, care are 4,7 inch în diagonală, un ecran HD, însă se potriveşte în mâna oricui. De asemenea, este dotat cu Snapdragon 835, 4GB memorie RAM și o baterie cu încărcare rapidă, care ţine o zi şi jumătate.

Are o camera foto de pe XZ Premium, astfel că mulţi utilizatori ar putea fi interesaţi de aşa ceva.

Motorola vine cu o altă abordare pentru un telefon din gama de mijloc. X4 se vrea a fi sufletul petrecerilor.

Cu siguranţă că o să mai butonăm noul Motorola X4, dincolo de camera duală care începe să fie tot mai des întâlnită pe smartphone-uri. Are o funcţie nouă, cea prin care poţi controla mai multe boxe bluetooth, indiferent de marcă. Puteți să controlați din meniul telefonului, numit ”wireless sound system”, să mergeți în orice aplicație de muzică şi să dați play...

Vreţi un telefon ieftin? La IFA Berlin 2017 şi-a făcut apariţia smartphone-ul NOA, care vine de la un producător european.

Ecranul are 5,5 inch în diagonală şi este FULL HD, cu tehnologie AMOLED, sticlă curbată de jur împrejur și subţire. Însă au lăsat loc pentru o baterie de 3800 de mAh, cu încărcare rapidă, totul în 400 de euro - un trend pe care îl întâlnim tot mai des la mărcile de jos, care vor să fure din felia mărcilor mari.

Tot la IFA Berlin 2017 au fost lansate şi telefoane pentru seniori: Emporia Smart, care pur şi simplu combină un telefon cu butoane cu unul fără butoane, cu o simplă husă care vine peste ecran. Poţi să foloseşti telefonul ca pe unul clasic. Când dai husa la o parte se tranfsorma în telefon inteligent.

Are un Android simplificat, are butoane dedicate pentru apeluri, un telefon bun pentru lanternă, cameră... Ţii apăsat şi se deschide camera. Pe spate are un buton important, care dacă este ținut apăsat lung sună o persoană dragă.

Este ideal pentru cei în vârstă cu probleme de sănătate. Acest model, Emporia Smart, costă 200 de euro.

iLikeIT. Cum se compară cele mai bune telefoane cu Android ale momentului
iLikeIT. Cum se compară cele mai bune telefoane cu Android ale momentului
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery