Google acuzat de sexism, după ce un inginer a scris despre dominația bărbaților în Silicon Valley

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Luni 07 August 2017 11:34
Categorie: Smart things
Google, mesaj, sexism, scandal,

Grupul Google a stârnit numeroase reacții în mediul online, în weekend, după ce un inginer din cadrul companiei a publicat o notă internă, în care denunță inegalități de gen, cauzate de diferențele biologice dintre angajați.

Într-un document de 3.000 de cuvinte care a circulat, săptămâna trecută, în companie, inginerul a afirmat că Google nu adresează onest problema diferențelor de gen, din cauză că a creat „o monocultură a corectitudinii politice”, potrivit Reuters.

„Preferințele și abilitățile bărbaților și femeilor diferă și din cauze biologice, iar aceste diferențe pot explica de ce nu vedem reprezentare egală în posturile de conducere și în industria tehnologică”, a scris inginerul, al cărui nume nu a fost dat publicității.

În acest contex, noul vicepreședinte pentru diversitate al companiei, Danielle Brown, a trimis un document intern, în care subliniază că eseul inginerului lansează „presupuneri incorecte despre egalitatea de gen”.

„Pentru a construi un mediu deschis, incluziv, trebuie să dezvoltăm o cultură în care cei cu opinii alternative, incluzând viziuni politice diferite, se simt în siguranță să își facă auzite opiniile. Însă acest discurs trebuie să fie în concordanță cu principiile de egalitate dintre angajați, indiferent de sex, politicile și legile anti-discriminare”, a spus Danielle Brown.

La rândul său, vicepreședintele Aristotle Balogh a criticat documentul inginerului, subliniind că „stereotipurile și presupunerile” fac rău și nu pot face parte din cultura companiei.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat, pentru Reuters, că declarațiile lui Brown și Balogh reprezintă răspunsurile oficiale ale Google, privind această controversă.

Potrivit Reuters, controversa de la Google a izbucnit în contextul în care Departamentul de Justiție investighează presupuse discrepanțe salariale la Google. Compania a respins, însă, acuzațiile.

Ca urmare a publicării acestui document, în spațiul public a fost lansată o dezbatere privind modul în caare sunt tratate femeile în industriile dominate de bărbați din Silicon Valley. Anterior, și compania Uber a fost vizată de un scandal, după ce mai multe femei au denunțat cazuri de hărțuire sexuală.

Nota internă a inginerului a stârnit, însă, și un val de reacții de susținere. Într-un comentariu la mesajul inițial a afirmat că a primit numeroase mesaje de la colegi, în care aceștia și-ar fi exprimat recunoștința că a adus în atenția companiei „astfel de probleme importante”.
 

Google, mesaj, sexism, scandal, Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Reuters

Cine i-a luat locul lui The Rock în topul celor mai populari actori pe Facebook, Instagram, Twitter și YouTube
Cine i-a luat locul lui The Rock în topul celor mai populari actori pe Facebook, Instagram, Twitter și YouTube
Facebook intra pe piata imobiliara si construieste un “sat social”. Google si Apple au acelasi plan
Facebook intra pe piata imobiliara si construieste un “sat social”. Google si Apple au acelasi plan
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery