Google este pe cale sa devina noul gigant in domeniul cloud, dupa Amazon.com

Ultima actualizare: 16-08-2013 06:47
Google

Google este pe cale sa devina noul gigant in domeniul cloud, dupa Amazon.com, fiind posibil ca divizia de profil a grupului sa aduca venituri de 10 miliarde de dolari, chiar mai mari decat cele generate de YouTube.

Anuntul a fost facut de Colin Sebastian, analist la compania de consultanta Baird.

Divizia cloud a Google ofera companiilor infrastructura IT pe web, aplicatii si servicii.

"Google se afla in prima faza de capitalizare a unei strategii de tipul AWS, prin care vrea sa ofere o gama larga de servicii cloud firmelor mici si mijlocii dar si companiilor mari", a spus Sebastian, citat de MarketWatch

Strategia AWS se refera la Amazon Web Services, care a scos in evidenta potentialul de crestere a domeniului cloud computing, oferind afaceri pe Internet, infrastructura IT la un cost scazut si servicii. In loc sa infiinteze propriile centre de date si sa plateasca sume mari pentru licente si intretinere, companiile folosesc reteaua unui furnizor, platind in functie de capacitatea informatica utilizata.

Domeniul cloud inregistreaza crestere rapida, iar Google este bine pozitionata sa se dezvolte. "Consideram ca Google poate sa capteze 20% din cota de piata pentru email", a aratat analistul.

El a adaugat ca afacerile Google in domeniul cloud pot aduce grupului minim 10 miliarde de dolari si, la fel ca in cazul AWS, acest fapt va provoca probleme pentru unii operatori traditionali din industria IT.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO