Experimentul facut intr-un tren din Romania care arata ca suntem mai buni decat englezii. Scorul final a fost 3-0

Ultimul update: Duminica 18 Decembrie 2016 07:16
Data publicarii: Joi 15 Decembrie 2016 19:05
Categorie: Smart things

In timp ce unii inca dau bani pe practici din Evul Mediu, se tem de Satana si participa la ritualuri caraghioase, in aceeasi tara, Romania, internetul mobil este mult mai rapid decat in Regatul Unit.

Informatia este confirmata de institutia britanica reponsabila de comunicatii. Curiosi, jurnalistii englezi au vrut sa verifice si au descoperit ca in trenurile noastre, nu foarte curate, poti calatori insa sute de kilometri fara sa pierzi conexiunea la reteaua mobila 4G.

Acoperirea 4G in Marea Britanie este mai proasta decat in Romania si in Peru, potrivit unui raport al Comisiei Nationale pentru Infrastructura. De altfel, seful institutiei a declarat ca drumurile si caile ferate britanice sunt deserturi digitale, cu conexiuni slabe sau deloc.

Asa ca jurnalistii de la BBC au facut un experiment. Un reporter s-a urcat intr-un tren din Londra, in timp ce jurnalista romanca Andrada Fiscutean de la PRO FM a luat un tren din Bucuresti spre Valea Prahovei. Amandoi s-au conectat la studioul BBC pe Skype, prin internet mobil, si au fost rugati sa citeasca cateva pagini dintr-un roman de Dickens.

Jurnalistii BBC au repetat experimentul de doua ori intr-o ora. Scorul a fost 3 la zero pentru internetul mobil din Romania.

Nu ne invidiaza doar britanicii. Si americanul Bernie Sanders, care a incercat sa obtina nominalizarea Partidului Democrat pentru alegerile prezidentiale, a postat in martie pe Twitter mesajul "Astazi locuitorii Bucurestiului, au acces la un internet mult mai rapid decat cel din Statele Unite. Acest lucru este de neacceptat si trebuie sa se schimbe !"

Toate studiile de specialitate claseaza internetul mobil din Romania pe primele locuri in topul mondial al vitezelor de conectare.

iLikeIT. Cele mai bune si utile extensii pentru Chrome. Instrumente cu care puteti lucra online, gratuit
iLikeIT. Cele mai bune si utile extensii pentru Chrome. Instrumente cu care puteti lucra online, gratuit
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery