Echipa iLikeIT ajunge in Las Vegas, la cel mai important eveniment de internet si tehnologie din lume: CES 2017

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 31 Decembrie 2016 08:17
Data publicarii: Miercuri 28 Decembrie 2016 15:01
Categorie: Smart things
George Buhnici, Marian Andrei

Inca o data, StirileProTV.ro prezinta "Live din viitor" de la Las Vegas, unde au loc cele mai importante lansari din tehnologie. Cateva sunt pregatite sa devina produse de top pe piata in urmatorul an, cu ajutorul CES 2017, in perioada 5-8 ianuarie.

Din data de 4 ianuarie 2017, echipa iLikeIT formata din George Buhnici si Marian Andrei vor transmite din Las Vegas, unde se desfasoara Consumer Electronics Show (CES) - cel mai mare targ de tehnologie din lume, cu o vechime de peste 45 de ani.

Puteti urmari informatiile transmise de cei doi jurnalisti atat pe site-ul www.stirileprotv.ro, cat si pe Facebook si Twitter, cu ajutorul hashtag-ului #iLikeITCES.

Acest eveniment a reusit sa adune anual aproximativ 150.000 de vizitatori, interesati sa asiste la cele mai noi lansari tehnologice sau cele mai avansate produse tech din gama auto.

Datorita interesului urias generat atat printre producatorii de produse tehnologice, dar si printre pasionatii de tehnologie, CES a devenit in timp principala rampa de lansare a unora dintre cele mai importante inventii din ultima jumatate de secol.

Printre produsele aparute in premiera la CES in istorie putem regasi Compact Discul, in 1981, celebrul Tetris, in 1988, HDTV, in 1998, Hard-disc VCR un an mai tarziu, Microsoft Xbox si Plasma TV in 2001, Blu-Ray Disc in 2003, dar si 3D HDTV-ul in 2009.

Cand are loc CES 2017

CES 2017 incepe oficial pe 5 ianuarie si se inchide pe 8 ianuarie 2017, insa, ca de fiecare data, produsele vor incepe sa fie lansate de luni, 2 ianuarie.

Multe dintre cele mai importante evenimente vor avea loc pe 3 si 4 ianuarie, in timpul unor conferints speciale de presa.

Unde are loc CES 2017

Las Vegas este orasul gazda dintotdeauna al acestui festival al gadgeturilor internationale, iar centrul sau este in Las Vegas Convention Center (LVCC).

Insa in timpul saptamanii vor avea loc evenimente si la cazinourile din oras, precum Mandalay Bay, Bellagio si Wynn.

Ce trebuie urmarit la CES 2017

Bineinteles ca tehnologia 4G va mai fi mult timp in vietile noastre, insa viitorul 5G si efectele sale asupra interconectarii vor constitui un subiect important la CES 2017.

Pe vremuri era considerat un lux, insa cerea pentru serviciile de streaming, social media si jocuri au transformat internetul mobil de mare viteza intr-o unealta esentiala.

Inteligenta artificiala a evoluat mult in 2016, iar, in prezent, aceste creiere computerizate dau oamenilor puterea de a crea lumi virtuale si ofera computerelor puterea de a intelege lumea oamenilor.

La CES 2017 ne asteptam sa vedem ca vor aparea noi modalitati de exploatare a acestei tehnologii in 2017 si ca se vor dezvolta noi aplicatii care sa se integreze cu asistentii virtuali pe care ii cunoastem deja, precum Siri, Cortana, Google Assistant si Alexa.

In 2016 am fost martori la lansari importante ale unor echipamente de realitate virtuala demne de luat in seama, precum HTC Vive, Oculus Rift si Playstation VR, dar si solutii tehnice mai "low" precum Google Daydream View.

Acum, ca avem partea hardware, urmatorul pas va fi sa ne asiguram ca avem suficient continut pentru relitatea virtuala.

George Buhnici, Marian Andrei Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
George Buhnici, Marian Andrei Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
CES 2016, presa Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Topul produselor din internet si tehnologie pe 2016, realizat de The Guardian: casti wireless, servicii de streaming, boxe
Topul produselor din internet si tehnologie pe 2016, realizat de The Guardian: casti wireless, servicii de streaming, boxe
iLikeIT. Cele mai interesante gadgeturi foto si video ale anului 2016: Gear 360, LG 360 Cam si Ricoh Theta S
iLikeIT. Cele mai interesante gadgeturi foto si video ale anului 2016: Gear 360, LG 360 Cam si Ricoh Theta S
iLikeIT. Cel mai citit site de sport din Romania si-a lansat aplicatie de mobil, GRATUITA. Ce avantaje au utilizatorii
iLikeIT. Cel mai citit site de sport din Romania si-a lansat aplicatie de mobil, GRATUITA. Ce avantaje au utilizatorii
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery