Dronele sunt vedetele CES 2017. Cum arata cea care te poate transporta si ce stie sa faca esarfa anti poluare


Ultimul update: Vineri 13 Ianuarie 2017 06:53
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2017 19:36
Categorie: Smart things

2017 va fi in mod sigur anul dronelor! Aparatele sunt tot mai destepte, cu autonomie si stabilitate mai mare. In viitor chiar ne-am putea deplasa la bordul propriei drone. George Buhnici a testat cateva dintre noile modele.

Producatorii s-au intrecut in modele noi de drone, dotate cu senzori si camere ultraperformante. Ele au fost lansate la targul de tehnologie din Las Vegas.

George Buhnici: "Patru sau sase motoare, camere 4K stabilizate, ocolire de obstacole cu cei mai noi senzori. Dronele moderne fac o multime de lucruri, mai putin unul: nu pot depasi bariera celor 20 de minute de zbor cu o singura baterie. Ce parere aveti insa de drona cablata? Echipamentul acesta, gandit special pentru drone este facut sa-ti mufezi drona, s-o ridici in aer pana la 40 de metri inaltime si sa stea acolo in aer si sa iti transmita imagini in direct incontinuu."

Tehnologia dronelor isi poate gasi loc si in viitorul transportului personal.

George Buhnici: "Aceasta este prima drona personala in care poti sa urci cu totul. Este inca in teste. Au reusit sa faca primele zboruri si zic ca functioneaza fara mari probleme. Simplul fapt ca nu e inca disponibila comercial ne arata ca mai avem de lucru la acest capitol. Opt motoare, viteza de pana la 100 de kilometri pe ora prin aer, fara trafic, fara aer."

Compania nu a anuntat o data de lansare si nici un pret de pornire.

La CES au fost lansati si blugii care va duc la destinatie. Introduceti adresa in telefon, gasiti traseul prin GPS, apoi conectati pantalonii prin Bluetooth. Acestia isi iau datele din dispozitivul mobil si emit vibratii de-a lungul piciorului atunci cand trebuie sa faceti stanga sau dreapta. O pereche de blugi inteligenti costa 100 de euro.

O companie din Franta a inventat o esarfa anti-poluare. Se contecteaza la telefonul inteligent si va spune daca trebuie sa va protejati sau nu. O puteti folosit ca sa va acoperiti fata, intrucat materialul tine departe gazele periculoase, dar si bacteriile si particulele de polen, in cazul celor care sufera de alergii.

La capitolul gadgeturi pentru bucatarie se ramarca dozatorul destept pentru vin. Introduceti sticla, iar aparatul recunoaste tipul licorii si ajusteaza temperatura. In plus, va poate recomanda ce feluri de mancare merg cu fiecare tip de vin. Dispozitivul costa aproape o mie de dolari.

iLikeIT. 2017 este anul dronelor. Primul model destinat transportului personal prezentat la CES, in Las Vegas
iLikeIT. 2017 este anul dronelor. Primul model destinat transportului personal prezentat la CES, in Las Vegas
Inventii bizare prezentate la targul din Las Vegas. Cum arata blugii cu GPS care te indruma spre destinatie
Inventii bizare prezentate la targul din Las Vegas. Cum arata blugii cu GPS care te indruma spre destinatie
iLikeIT la CES 2017. Cele mai bune telefoane chinezesti, cu specificatii mari si preturi mici: ZTE Axon 7 si Xiaomi Mi Mix
iLikeIT la CES 2017. Cele mai bune telefoane chinezesti, cu specificatii mari si preturi mici: ZTE Axon 7 si Xiaomi Mi Mix
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery