Drone pentru plasarea comenzilor de pizza. Un lant de restaurante fast-food a adoptat cu succes aceasta metoda de livrare

22-05-2014 17:12


Pizza Napoleon

Un lant de fast-food din Mumbai, India, face tot posibilul ca sa se asigure ca portiile de pizza care ajung la clientii sai nu se racesc niciodata, din cauza intarzierilor din trafic. Compania foloseste, mai nou, drone pentru livrarea la domiciliu.

Francesco’s Pizzeria ofera o imagine destul de clara despre cum ar putea arata livrarile de pizza in viitorul nu foarte indepartat. Reprezentantii lantului de restaurante sustin ca localul este primul din lume care foloseste drone automate pentru a livra comenzile.

"Toti am auzit despre cum Amazon (n.r.: retailer american) planuieste sa foloseasca drone. Am facut o livrare de test pe 11 mai, cand am trimis o pizza unui client aflat la 1,5 kilometri departare si s-a dovedit un succes", spune Mikhel Rajani, directorul executiv al fast-food-ului, citat de The Mirror.

O astfel de masinarie costa aproximativ 1.350 de euro, iar Rajani este increzator ca reprezinta viitorul livrarilor, chiar daca deocamdata nu poate zbura mai mult de 8 kilometri, inainte sa ramana fara baterie. In plus, exista si restrictii conform carora dronele nu pot zbura peste o anumita inaltime sau deasupra obiectivelor militare, noteaza The Mirror.

 

Sursa: Mirror