Cum se vede BREXITUL pe internet. Britanicii cauta cum sa isi faca pasaport irlandez, iar romanii, cat e cursul valutar

Ultima actualizare: 27-06-2016 07:18
cautari Google

Decizia cetatenilor Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana are ecouri si in mediul on-line, unde cei ingrijorati sau nemultumiti de rezultatul referendumului cauta solutii si vor sa afle care sunt consecinte imediate.

Incepand de joi seara, cetatenii Irlandei de Nord, tara ce face parte din Regatul Unit, au inundat Google pentru a afla cum pot obtine un pasaport Irlandez. Totodata, cei de la Google Trends noteaza ca interesul pentru lira sterlina in mediul on-line a ajuns la cea mai mare valoare din istorie.

O crestere de 500% s-a observat si la cautarile ce vizau cumpararea de aur, metal a carui valoare s-a intarit odata cu iesirea Marii Britanii din UE. Cum era de asteptat, cautarile "BREXIT results" au crescut cu 1.150% dupa inchiderea urnelor. "Ce este 'BREXIT'?" si "Ce se intampla daca parasim UE?" au fost intrebari la care internautii au incercat sa afle un raspuns.

Criza generata de BREXIT s-a resimtit si la noi, cel putin in spatiul on-line. In topul cautarilor in Google ale romanilor au fost: "curs valutar", "lira sterlina", "Anglia" si "stiri BREXIT".

Peste 75.000 de oameni au semnat o petitie on-line prin care cer repetarea referendumului. Oamenii vor o lege prin care daca mai putin de 75% dintre cetateni se prezinta la urne sau niciuna din tabere nu ajunge la un minimum de 60% din voturi, atunci scrutinul sa fie anulat si sa se organizeze unul nou. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO