Cine este Ilie Bivol, vlogger-ul care a pus pe jar autoritatile din Iasi. A postat pe YouTube un film in care linge un cactus

Dată publicare: 03-10-2016 18:49
Dată actualizare: 06-10-2016 07:04


Un fenomen pornit pe internet a luat prin surprindere autoritatile. Vloggerul Ilie din Republica Moldova, un tanar de 23 de ani cu priza mare la adolescenti, a venit la un mall din Iasi pentru a se intalni cu fanii.

Dar s-au strans atat de multi incat oficialii i-au evacuat urgent de teama sa nu se raneasca in inghesuiala. Multi copii au tipat la intrarea in magazinul din mall: "Ilie...Ilie..."

Ilie nu este un cantaret cunoscut, ci un vlogger apreciat de tanara generatie. Are 23 de ani, este din Republica Moldova si are peste 800.000 de abonati la canalul sau de YouTube. Duminica si-a dat intalnire cu fanii la un mall din Iasi. Sute de tineri au invadat etajul unde se afla Ilie. Copii cu varste intre 7 si 14 ani, insotiti de parinti, s-au inghesuit sa faca macar o poza cu el.

Atat de multi adolescenti s-au adunat incat reprezentantii mall-ulul au chemat autoritatile ca sa-i evacueze de teama unor incidente.

Silvia Bohohan, purtator de cuvant ISU Iasi: "La locul interventiei s-a constatat ca la eveniment participa circa 350 de persoane, mai multi copii. Acestia au fost evacuati pentru a gasi posibilele victime."

Evenimentul s-a mutat pentru o scurta perioada afara, insa la putin timp Ilie a fost escortat la hotel.

Ilie Bivol a devenit cunoscut in mediul online in urma cu doi ani cand a inceput sa posteze zilnic filmari din viata lui. El locuieste in Chisinau alaturi de bunica sa. Spune despre el ca a fost crescut la orfelinat pana la 14 ani, iar de la 15 ani a fugit de acasa. Cele mai vizualizate postari sunt cele cu diverse provocari, cum ar fi sa manance ciocolata cu sare, sa intre in vorba cu strainii sau sa linga un cactus.

Reporter: "Si voua va place?"
Copiii in cor: "Daaa!"
Reporter: "De ce va place de el?"
Copii: "E un om bun, e sincer, e dragut."

Reporter: "Cine are filmari cu el? Ridicati mana."
Copii: "Eu, eu..." (ridica toti mana)

Fenomenul YouTuber-ilor a luat amploare in ultimii ani si la noi. Copiii, uneori si de la opt ani, urmaresc inregistrarile sau isi fac canal pe YouTube. Cei mai multi filmeaza si posteaza tot ce li se intampla.

Anca Velicu, sociolog Institul de Sociologie al Academiei Romane: "De principiu este un lucru bun ca copiii sa se poata exprima. Acesti tineri care au audiente de milioane de copii in general fac foarte multe lucruri exotice pentru aceasta audienta, sunt tot timpul in priza, se profesionalizeaza. Exista si copii care au audienta de 10 oameni. Am facut un studio, copiii mici si tehnologiile digitale, in care un baiatel de opt ani spunea ca vrea un vlog propriu cu tutoriale pentru Minecraft si ca urmarea vlogurile altor prieteni. Deci intr-un grup restrans de copii cu anumite interese comune: lego, fetite care deseneaza etc. simt nevoia sa si impartaseasca cunostintele, ceea ce e bine: ii imputerniceste, se exprima, comunica, editeaza, incarca pe YouTube, ii invata aspetcte legate de Securitate pe net."

Andreea Retea, blogger Andressa: "Acum nu mai e la moda tipul popular din liceu, ci acesti tineri care au vlog. Dedicate cu machiaj, cu jocuri."

Inceput initial ca o joaca, in timp vlogul poate deveni un mod de a castiga bani, cum este cazul celor care au sute de mii de abonati.