Chinezii si-au deschis propriul targ de tehnologie. Investitor: "Inteligenta artificiala va inlocui oamenii"

08-06-2017 09:07


Avizi dupa tehnologie, chinezii au acum propriul targ de electronice dupa modelul celui de la Las Vegas.

De la valize care merg singure dupa proprietari pana la cele mai noi aplicatii ale inteligentei artificiale, CES Shanghai pune accent pe tehnologia destinată sa usureze viata consumatorului.

O trupa de roboti dansatori a fost vedeta Targului de Electronice de la Shanghai. Furori a facut si un robot care seamana cu un paianjen, e destul de mic incat sa incapa intr-un rucsac si poate fi trimis sa exploreze cotloane in care omul nu incape.

Pentru amatorii de trotineta, la Shanghai si-a facut debutul una electrica si inteligenta. Are baterie solara si GPS inclus. Poate atinge viteza de 25,5 kilometri pe ora si e in stare chiar sa mearga singura. Tot singur merge si robotul-valiza, bagajul care nu trebuie tras sau impins de proprietar, fiindca se tine dupa el.

Frank Zhang, investitor: "Au folosit tehnologie autonoma de deplasare cu viteza mica pentru a transforma valizele si carucioarele pentru copii, care fac parte din viata noastra cotidiana. Daca pretul va fi suficient de mic, vor revolutiona industria."

Robotul asistent a fost premiat la CES Las Vegas in urma cu sase luni. Pe langa faptul ca primeste comenzi vocale, micul aparat dotat cu inteligenta artificiala poate comunica si cu restul electrocasnicelor inteligente, ajutand la organizarea treburilor casnice sau a divertismentului in familie.

Li Yuanpeng, reprezentant al companiei: "Inteligenta artificiala ne simplifica viata. Ea va inlocui oamenii in tot mai multe domenii. Oamenii vor face tot mai putina munca fizica si vor lucra mai creativ."

O companie producatoare de drone mizeaza pe faptul ca acestea vor lua, intr-o zi, locul curierilor si nu numai. Cu echipamentul necesar, dronele pot indeplini roluri de supraveghere sau inspectie.

Nu puteau lipsi inovatiile in domeniul jocurilor.

Un producator a prezentat unul controlat cu miscarile ochilor. La alt stand, amatorii de jocuri cu masini sunt invitati sa se scufunde complet in ele, cu ajutorul unei casti de realitate virtuala.

Un bazin cu pereti transparenti, instalat printre standuri, a atras multe priviri si nu doar datorita domnisoarei in costum de baie care inota in el. Decorul era menit sa puna in valoare un robot care filmeaza sub apa. Robotul poate cobori pana la 30 de metri adancime si poate fi controlat cu o telecomanda de pe uscat.