Cel mai mare targ de gadgeturi din Asia si-a deschis portile, la Shanghai. Cum arata troller-ul care isi urmeaza stapanul

Ultima actualizare: 15-05-2016 02:18

CES Shanghai, varianta asiatica a celebrului targ de tehnologie din Las Vegas, si-a deschis larg portile. Este a doua editie a evenimentului ce aduce laolalta cele mai noi gadgeturi, drone ori masini inteligente.

300 de companii din 23 de tari isi prezinta produsele, unele inca in stadiu de prototip. In curand nu va mai trebui sa ducem grija bagajelor in gari si aeroporturi. O companie din Shanghai a creat trollerul care isi urmeaza stapanul, fara sa fie atins.

Lucas Liu, reprezentantul companiei Lucas Liu: "Proprietarul poarta o bratara care este recunoscuta de senzorii aflati pe manerul trollerului. In partea de jos, produsul este dotat cu un dispozitiv cu ultrasunete care il ajuta sa evite obstacolele."

Inventatorii spun ca, spre deosebire de alte companii ce au creat produse similare, ei nu au sacrificat utilitatea de dragul tehnologiei.

Lucas Liu, reprezentantul companiei Lucas Liu: "Incap suficiente haine cat sa iti ajunga pentru trei zile. Sunt alte modele similare in care nu incape aproape nimic, nu sunt deloc folositoare."

Deocamdata, produsul este in stadiu de prototip. La un moment dat, a fost cat pe ce sa cada de pe scena de prezentare, dovada ca inca are nevoie de imbunatatiri la capitolul orientare.

Cativa tineri inventatori au imbinat dragostea pentru cafea cu cea pentru tehnologie si au creat un brat robotic care iti pregateste licoarea de dimineata, dupa reteta pe care o alegi.

Ken Liu, manager de produs: "Nu trebuie sa platesti pe cineva sa iti faca cafeaua asa cum ti-o doresti. Este un aparat la indemana, foarte destept si te poate ajuta sa economisesti timp."

La capitolul popularitate, catigatori sunt robotii din domeniul educatiei, de dimensiuni mici, care stiu sa ii invete pe cei mici lucruri utile si limbi straine.

Anul acesta, CES Shanghai a atras de doua ori mai multi participanti decat anul trecut, fapt care arata ca producatorii nu sunt speriati de dificultatile traversate de economia chineza.

Jason Low, analist: "Piata telefoanelor inteligente poate fi afectata intr-o anumita masura, iar vanzarile nu mai au cresterea de altadata."

Alte domenii insa se bucura de vanzari in crestere. Este cazul produselor de realitate virtuala: dispozitive, continut si patforme. Inghesuiala mare este si la standul auto, unde constructori precum Mercedes, BMW sau Chevrolet si-au prezentat modele de masini inteligente.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO