Cei de la Google au dezvaluit noul logo al companiei: este cea mai mare schimbare facuta in 17 ani

02-09-2015 12:22


google logo

Google a dezvaluit noul logo pentru celebrul motor de cautare, la cateva luni de cand a anunt restructurarea companiei sale, prin formarea unei mari companii, care se va numi Alphabet.

Prima data au anuntat schimbarea numelui, iar acum a venit si momentul schimbarii vizuale. Google a dezvaluit cum va arata noul lor logo: in esenta, ramane acelasi, cu aceleasi culori caracteristice, doar ca formele literelor au fost modificate.

Noul logo, mai modern, este prezentat intr-un clip special lansat de companie, in care utilizatorii pot vedea cum s-a modificat de-a lungul celor 17 ani logo-ul celebrei companii. Practic, logo-ul a fost sters si regandit de la zero, cu un concept nou.

Aceasta este cea mai mare schimbare a emblemei Google din cei 17 ani de existenta, iar in curand, noua varianta va putea fi vazuta pe toate produsele companiei.

"Google s-a schimbat enorm in ultimii 17 ani, inclusiv paleta de produse si servicii oferite, dar si aspectul. Acum, vrem sa schimbam din nou lucrurile" au spus reprezentantii companiei intr-o postare pe blogul oficial, conform The Guardian.

Schimbarea ar trebui sa reflecte modul in care utilizatorii interactioneaza si utilizeaza produsele Google pe diferite platforme, de la PC, latop, tableta sau smartphone.

"Acest nou logo al companiei vrea sa le arate utilizatorilor care folosesc serviciile, produsele, aplicatiile companiei, ca si Google lucreaza pentru tine. Spre exemplu, vor fi noi elemente, ca un microfon colorat, pe care il poti folosi fie ca tastezi, navighezi sau vorbesti. Am renuntat la albastrul puternic al literei G pentru un albastru mai cald" au declarat reprezentantii companiei.

Noul logo GOOGLE va fi mai usor adaptabil ecranelor de toate marimile si pentru fiecare device, fie ca este vorba de laptop, tableta sau telefon mobil.

In urma cu cateva luni, compania a anuntat mutarea pe care o vor face, formarea companiei gigant Alphabet. De asemenea, s-a mai anuntat ca Sundar Pichai va prelua functia de CEO la Google. El lucreaza la Google inca din 2004, ocupand functia de senior vicepresedinte si fiind cel mai vizibil oficial al companiei, prin participarile sale la tot felul de evenimente.

Alphabet va fi o companie mare care va "adaposti" mai multe companii mai mici, inclusiv Google, care va continua sa se axeze pe produsele online, precum Android, Youtube, motorul de cautare, advertising si altele.

 

We’ve changed a lot over the last 17 years, and today we’re changing things up again... g.co/evolve

Posted by Google on Tuesday, September 1, 2015

Sursa: Guardian