Bataie intre un fier de calcat si un prajitor de paine. Castigatorul ajunge in Japonia


Ultimul update: Miercuri 10 Mai 2017 07:22
Data publicarii: Duminica 07 Mai 2017 08:13
Categorie: Smart things

Peste 120 de studenti din toate colturile tarii, Polonia si Turcia, pasionati de robotică, s-au adunat la Cluj, unde s-au intrecut intr-o competitie de profil. S-au impartit in echipe si au creat 31 de roboti, pe care i-au trimis la lupta.

Unii dintre ei au impresionat insa mai mult prin aspectul fizic. De pilda, un fost fier de calcat si un fost prajitor de paine au intrat in arena. Robotii - controlati de la distanta de concurenti - au intrat in ring si au inceput lupta.

Concurenti: "Viteza e, cred, ca la 6 metri pe secunda. Are si o inertie mare si poate sa scoata destul de usor alti roboti. In plus, are pe spate multi magneti care trag 100 de kilograme pe ring. Asta ii da putere mai mare."

Cativa studenti au demonstrat ca pot transforma in roboti inclusiv obiecte banale - cum ar fi un fier de calcat sau un prajitor de paine!

Filip Lupas, concurent: "Toasterul original era prea lung, l-am taiat in jumatate sa reunim bucatile, a trebuit sa scoatem toate componentele afara si sa refacem partea electronica si partea asta care ridica painea."


Andrei Gavrilescu, concurent: "Investitie monetara 0, timpul o zi si un pic."

La concurs au participat atat studenti de la Universitatile Tehnice din Tara, cat si tineri din Polonia si Turcia.

Septimiu Crisan, organizator: "E un proiect in afara scolii, pentru a le permite sa invete mai mult despre diverse ramuri pe care nu le pot face practic. Asta e laboratorul lor de fapt."
Robotul clasat pe primul loc va participa la cel mai mare concurs de sumo robotic, organizat în Japonia.