Aproape 5 milioane de conturi Google au fost sparte de hackeri. LISTA completa a adreselor de mail compromise

10-09-2014 12:06


Conturi sparte de hackeri

Pe un forum despre securitatea cibernetica din Rusia a fost postata o baza de date care contine aproape 5 milioane de conturi Google, cu user si parola. La sfarsitul articolului gasiti lista, pentru a verifica daca v-a fost spart contul.

Conform Russia Today, incidentul are loc la putin timp dupa ce alte date confidentiale de pe site-uri populare din Rusia au fost postate pe internet: Mail.ru si Yandex. De aceasta data, fisierul in format text contine 4,9 milioane de conturi si a fost publicat marti in sectiunea din forum dedicata securitatii Bitcoin. Ulterior, administratorul forumului a sters parolele si a lasat doar datele de logare ale utilizatorilor. Lista cu adresele o puteti gasi si descarca mai jos (este arhivata din cauza dimensiunilor mari).

Majoritatea conturilor "sparte" sunt de la Google si ofera acces la servicii precum Gmail sau Google Plus, dar si alte produse ale gigantului american. Un utilizator de pe forum, "tvskit", care a postat aceste date, sustinea ca 60% dintre aceste parole erau inca valabile. De asemenea, unii utilizatori au confirmat ca si-au gasit datele in aceasta baza de date "sparta" de hackeri.

Google Rusia a anuntat ca investigheaza acest caz si a transmis un sfat clientilor sai: sa foloseasca parole foarte puternice si sa activeze verificarea in doi pasi a contului.

Sursa: Russia Today