Aplicatia care iti poate crea multe probleme. Ce se intampla atunci cand scrii un mesaj in Beam Messenger

14-11-2014 17:22


aplicatie

Daca ai obiceiul sa editezi des mesajele pe care le trimiti de pe telefon, s-ar putea sa vrei sa stai departe de Beam Messenger, aplicatia de mesagerie instant care ii arata interlocutorului, in timp real, tot ce tastezi.

Aplicatia a fost dezvoltata de catre o firma din California pentru a reda cat mai fidel o conversatie fata in fata. Interlocutorii vad in timp real fiecare litera tastata de celalalt.

Asta inseamna ca nu mai este nevoie sa apesi butonul de trimitere, ceea ce face schimbul de mesaje mult mai sigur din punct de vedere al securitatii.

De asemenea, aplicatia nu monitorizeaza si nici nu stocheaza schimbul de mesaje, spune Alec Gordon, patronul companiei inventatoare.

Pentru a reda conversatiile in timp real, Beam Messenger foloseste Text Watcher, care monitorizeaza elementele HTML incluse in schimbul de mesaje. 

Pana acum, utilizatorii unor aplicatii de mesagerie precum WhatsApp sau Facebook Instant Messenger puteau doar sa vada cand interlocutorul tasta mesajul. Un studiu recent al celor de la Facebook arata ca 70% dintre utilizatori comenteaza sau scriu statusuri pe care decid apoi sa nu le posteze, asa ca, in mod cert, Beam Messenger nu este pentru cei impulsivi.

Aplicatia este disponibila deocamdata doar pentru telefoanele care functioneaza cu sistemul de operare Android, dar va fi pusa in curand si la dispozitia celor cu iOS.

La inceputul acestui an, o alta aplicatie a facut valva printre utilizatori: Ansa, o aplicatie de mesagerie instant asemanatoare cu Snapchat, le permite utilizatorilor sa stearga mesaje pe care le-au trimis deja, indiferent daca acestea au fost vazute sau nu de catre destinatar.

Sursa: Daily Mail