ANIMATIE GRAFICA. Camera drona care se poarta ca bratara, isi ia zborul si iti face selfie-uri. Cand ar putea ajunge pe piata

14-11-2014 09:01


O companie din Statele Unite se pregateste sa duca ideea de selfie la un nou nivel. A creat o camera de filmat portabila care are forma unei bratari si isi ia zborul asemenea unei drone.

Dispozitivul a castigat un concurs de profil, la care au fost prezentate si bratara care te racoreste sau te incalzeste, dar si un gadget destinat copiilor nascuti prematur.

Camera portabila are forma unei bratari care - la o atingere de buton - isi ia zborul.

"Atunci cand vrei sa filmezi sau sa faci o poza, camera isi desface bratele, se ridica in aer, te filmeaza sau iti face o fotografie, dupa care se intoarce la tine", a spus Jelena Jovanovic, reprezentant companie.

Bratele dotate cu elice pot tine aparatul in aer chiar si mai mult timp, daca vrei, spre exemplu, sa filmezi un traseu cu bicicleta prin padure, ori o aventura pe munte.

Produsul este deocamdata in stadiu de prototip. Compania a castigat insa un premiu in valoare de 500.000 de dolari, in cadrul unei competitii dedicate dispozitivelor portabile. Asa ca, peste cel mult un an, camera zburatoare ar putea ajunge in magazine.

Printre cei zece "finalisti" din concurs s-a aflat si Wristify, o bratara inteligenta care te poate racori sau incalzi instantaneu.

O alta companie a prezentat Baybe, un dispozitiv destinat bebelusilor nascuti prematur, care trebuie sa isi petreaca primele saptamani din viata intr-un incubator. Un aparat in forma de broscuta inregistreaza ritmul cardiac, temperatura corpului si miscarile pieptului mamei.

Informatiile sunt transmise apoi unei saltele inteligente, care il face pe cel mic sa se simta ca si cum ar sta la pieptul celei care l-a adus pe lume.