Adevarul din spatele fabricilor Apple din China. Angajatii sunt epuizati si ajung sa doarma cu capul pe masa, in pauze

Ultima actualizare: 22-12-2014 07:04
Apple

O ancheta a celor de la BBC in fabricile Apple din China arata ca angajatii au parte de un tratament inferior celui promis de compania americana si ca sunt de-a dreptul epuizati din cauza conditiilor de lucru.

Jurnalistii sub acoperire au filmat angajatii care lucrau la o linie de ansamblare a modelului iPhone 6, potrivit BBC.

In imagini se vede ca angajatii sunt atat de epuizati incat aproape adorm in timpului lucrului, iar in pauze dorm cu capul pe mese. Cei de la Apple au contestat concluziile anchetei facute de BBC in fabrica administrata de o alta companie, Pegatron.

Un reporter sub acoperire, care a lucrat intr-o fabrica Apple, a povestit ca a fost nevoit sa lucreze 18 zile la rand, desi a cerut de mai multe ori sa primeasca o zi libera. Un alt reporter, care a avut parte de ture chiar si de 16 ore, a povestit ca tot ce isi dorea, atunci cand ajungea in cladirea dormitoarelor, era sa doarma.

"Chiar daca imi era foame, nu voiam sa ma ridic si sa mananc. Voiam doar sa stau si sa ma odihnesc. Noaptea nu puteam sa dorm din cauza stresului", a spus reporterul.

Reprezentantii Apple au refuzat sa fie intervievati, insa au afirmat ca "nicio alta companie, in afara de Apple, nu face atat de multe pentru a asigura conditii de lucru decente angajatilor sai".

In continuare, acestia au spus ca se intampla des ca angajatii sa doarma in pauze, dar ca va investiga acuzatiile conform carora oamenii adorm in timp ce lucreaza.

Conditiile grele de munca din fabricile din China au mai fost in centrul atentiei in 2010, cand 14 angajati s-au sinucis la Foxconn, cel mai mare furnizor Apple.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO