Best of IFA Berlin 2013. Cele mai tari gadgeturi, in viziunea USA Today


Ultimul update: Vineri 13 Septembrie 2013 06:59
Data publicarii: Marti 10 Septembrie 2013 14:05
Categorie: IFA Berlin
Galaxy Gear

Jurnalistii de la USA Today au facut un top al celor mai bune produse pe care le-au vazut la IFA Berlin 2013.

La capitolul "ceasuri inteligente", Samsung le-a luat ochii vizitatorilor targului cu Galaxy Gear, care a fost prezentat ca un bun tovaras de drum al tabletelor si al smartphone-urilor. Acest ceas stie sa lanseze tot felul de alerte, dar face si treburi mai mici, precum fotografiile de rezolutie foarte mica sau video-uri la calitate scazuta, scrie USA Today.

Acest gadget a fost creat insa intr-un concept care include tableta si telefonul, astfel incat cele 3 produse sa interactioneze cat mai bine pentru utilizator.

O alta senzatie a targului IFA Berlin 2013 a venit tot din partea Samsung, care a adus cel mai mare televizor cu rezolutie 4K, adica Ultra-HD. Acesta are o diagonala de 98 de inch, adica aproximativ 2'20 metri si este destinat uzului comercial. De altfel, acest TV costa cam cat un Audi A4 nou.

O alta veste buna vine de la IFA Berlin tot pentru cei care isi doresc imagini cat mai clare, datorita lansarii HDMI 2.0. De altfel, promovarea tehnologiei 4K este aproape inutila fara un protocol care sa sustina receptionarea corespunzatoare a mediei ultra-HD. Versiunea numarul 2 a HDMI-ului stie sa transporte de doua ori mai multe date decat HDMI 1.0. Are o capcitate de 18 GBps si permite o rezolutie de 3,840 x 2,160 la o rata de 60 fps.

V-ati dorit vreodata sa faceti o fotografie la 360 de grade? Nu? Atunci .. poate macar v-a trecut prin cap aceasta idee. Nu? Oricum, cei de la compania Ricoh au construit o camera foto de 360 de grade, care costa doar 399 de dolari. Poarta numele "Theta" si poate fi folosita cu un smartphone sau alt gadget.

Theta are doua lentile de tip "fish-eyes" care pot fi indreptate in orice directie, ceea ce insemna ca nu trebuie sa va ingrijorati in privinta focalizarii.

Sursa: USA Today

VIDEO PROTVPLUS.RO