Cele mai trasnite festivaluri din lume

Camile

Nu toate tarile pot gazdui Jocurile Olimpice sau Cupa Mondiala de Fotbal, dar festivaluri si campionate dintre cele mai ciudate, da. Multe dintre ele au reusit deja sa aiba o traditie si sa fie extrem de cautate.

Finlandezii au deja traditie cu celebrul Campionat mondial de carat nevasta in spate. Au ajuns la editia cu numarul 17 si primesc tot mai multi concurenti de la an la an. Este una dintre cele mai gustate competitii din lume si atrage mii de spectatori.

Turcia gazduieste anual Campionatul de wrestling pentru camile. Animalele se lovesc pana cand una cade sau o ia la fuga de frica.

Banchetul Maimutelor are loc in fiecare an in Thailanda, in Lopburi. Satenii primesc la masa peste 600 de maimute care se infrupta cu tot felul de bunatati: de la sucuri, la fructe si sandvisuri. E felul oamenilor de a le multumi maimutelor care atrag turistii in satul lor.

Tomatina este si sarbatoare si lupta intre spaniolii din Bruno, care se bat cu rosii. Anual sosesc zeci de mii de oameni dornici sa se bata cu rosii.

Citește și
Scott Ian, Anthrax
Scott Ian, Anthrax: "The Big Four este cel mai tare show de metal"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Desi la multe festivaluri se dezbraca oamenii, nimeni nu o face precum in Japonia, la Festivalul Nuditatii. Participantii trebuie sa poarte costumul traditional de baie, fudoshi, iar apoi incep sa arunce cu noroi si apa fierbinte intre ei, pentru a se purifica.

Noaptea Ridichilor e un festival aparte din Mexic. Are loc in Oaxaca si dateaza din secolul al XVI-lea, cand au fost aduse ridichile in America. Pentru a le vinde, ridichile erau sculptate in diverse forme, traditie care s-a pastrat. Festivalul are loc din anul 1897.

Festivalul Portocalelor se tine anual in Italia, la Ivrea. Oamenii se imbraca in costume medievale si apoi se bat cu portocale.

Porcaria... nu este un lucru de gluma, ci ditamai festivalul destinat celor care iubesc preparatele din carne de porc. Exista concursuri de mancat carnati, de fugarit porcii si de imitat aceste animale. Totul se tine in Franta, la Trie Sur Baise.

"Omul in flacari" este un festival anual care se desfasoara in Nevada si care aduna aproape 50.000 de hedonisti. Urmeaza apoi opt zile de distractie totala, totul culminand cu arderea unei statui de lemn.

Festivalul Napilor se tine in Elvetia. Localnicii ii sculpteaza ca pe dovlecii de Halloween si pun lumanari in ei. Se fac si concursuri de case decorate cat mai frumos cu napi. Totul e asezonat cu muzica multe si bere.

Testiculele se bucura de un festival special in Montana, SUA. E un festival doar pentru adulti unde se mananca fudulii si se lasa cu betii crancene. E recunoscut pentru dezinvoltura participantilor care renunta la haine oricand.

Jocurile Olimpice ale Taranoilor au loc in SUA si au aparut ca o miscare de revolta la un curent din presa americana care a numit Olimpiada de la Atlanta, una de...taranoi. Probele sunt speciale si ele, de la aruncatul scaunului de wc, la cantatul cu subsioara.

Campionatul Mondial de Skanderberg cu degetele de la picioare se tine in Marea Britanie. Costa o lira si jumatate sa te inscrii si sa te lupti cu degetele mari de la picioare, dar fondurile sunt donate unei fundatii.

Cateva sute de oameni merg anual si in Tara Galilor, sa faca snorkeling in mlastini. Competitorii se distreaza de minune in timp ce se murdaresc si vin tot mai multi de la an la an.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Satul Rosia Montana se transforma in august intr-o mare scena
Satul Rosia Montana se transforma in august intr-o mare scena

Editia a V-a a Festivalului FanFest va avea loc in perioada 13-15 august. Noutatea, fata de anii anteriori, este ca evenimentul nu mai are loc pe platoul Jig-Vaidoaia, ci chiar in satul Rosia Montana, in curtile oamenilor, in ferme, gradini si pe strazi.

Scott Ian, Anthrax:
Scott Ian, Anthrax: "The Big Four este cel mai tare show de metal"

Scott Ian, celebrul chitarist al trupei Anthrax, a vorbit intr-un interviu acordat organizatorilor Sonisphere Festival despre ce inseamna pentru el participarea intr-un astfel de show.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara
România, în Schengen aerian și maritim, din 31 martie. Se schimbă regulile pe toate aeroporturile. Cine nu poate părăsi țara

A început numărătoarea inversă până la intrarea României în spațiul Schengen aerian și maritim. În noaptea de sâmbătă spre duminică se vor schimba regulile, iar autoritățile fac ultimele pregătiri.