Un nou fenomen ciudat pe cerul Romaniei! VEZI VIDEO!

Ultima actualizare: 06-11-2012 06:38

UPDATE - Imaginile, in care se pot observa doua corpuri stralucitoare, pozitionate lateral fata de soare, au fost surprinse de un utilizator www.stirileprotv.ro din localitatea Cobadin, judetul Constanta.

"Este vorba despre un fenomen optic, rezultat in urma difractiei luminii in cristalele de gheata din toposfera mai inalta. Aceste cristale functioneaza ca niste prisme care difracta lumina. Fenomenul de miraj este determinat de traversarea razelor luminoase a straturilor de aer cu indici de refractie diferiti. Se produce ca urmare a diferentelor de densitate a aerului. Se produce deasupra intinderilor de apa, soluri, plaje sau sosele puternic incalzite prin insolatie. Se intalneste si deasupra campurilor de zapada ale marilor foarte reci si, in general, deasupra suprafetelor reci, in comparatie cu stratul de aer de deasupra lor. Rezultatul este, in special, perceperea obiectelor indepartate sub forma de imagini stabile sau miscatoare, simple sau multiple, marite sau reduse", explica meteorologul Dumitru Balta.

Acesta nu este singurul fenomen ciudat care a putut fi observat marti pe cer. Mai multi utilizatori din Cavnic si Borsa, judetul Maramures, Arad, Iasi, Facaeni, judetul Ialomita, Roman, Piatra Neamt si Busteni ne-au trimis imagini in care se poate observa Luna, plina, inconjurata de un cerc luminos.

Recent, pe cerul Romaniei au fost surprinse si alte fenomene ciudate. In urma cu aproximativ trei saptamani, un bucurestean a fotografiat un inger "de foc".

Iar la sfarsitul anului trecut, utilizatori din Bucuresti, Brasov, Sfantu Gheorghe, Slobozia si Maracineni ne-au trimis imagini cu un aparitie misterioasa, care seamana cu o "poarta" spre cer".

Ingeri care ridica la cer sufletul unui copil mort? VEZI VIDEO!

Poarta catre Dumnezeu sau spre iad? Fenomen ciudat, la Moscova! Vezi VIDEO!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO