Seicul care se crede Dumnezeu: apasa pe buton si incepe sa ploua

Furtuna, nori

Lipsa ploii si temperaturile extreme sunt o problema cu care oamenii din Emiratele Arabe Unite se confrunta zilnic. Pentru a rezolva aceasta problema, seicul Khalifa bin Zayed Al Nahayan a investit 11 milioane de dolari intr-un proiect inedit.

Teheran Times: Proiectul se numeste Weathertec si consta in acumularea de ioni negativi cu dispozitive special create, care au ca rezultat formarea norilor care aduc ploaia. Specialistii care lucreaza in cadrul acestui proiect se lauda ca in 2010 au reusit sa aduca ploaia asupra orasului Al Ain, al doilea ca marime din Emirate, de aproape 52 de ori.

Ploile create in laborator sunt aproape identice celor naturale provocand locuitorilor oraselor din EAU experiente necunoscute precum fulgerele, tunetele sau grindina.

Compania elvetiana Metro Systems International, care se ocupa de acest proiect, sustine ca detine controlul deplin asupra ploilor in regiunea orasului Al Ain. Costul afacerii se ridica la aproximativ 11 milioane de dolari.

Exista si multi cercetatori sceptici care spun ca este aproape imposibil ca omul sa fie capabil sa creeze in laborator norii de ploaie.

Citește și
Pod China
China a construit cel mai lung pod peste apa de 50 km. Video
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Aplicarea acestui proiect poate fi pusa sub semnul intrebarii in sensul ca respectiva tehnologie a fost dovedita intr-un laborator cu precadere, dar nu a fost cu adevarat demonstrata in exterior. Problema este cum poti dovedi ca ploile respective au cu adevarat efectul scontat? Cum poti estima unde va ploua, locul exact? ", se intreba specialistii mai putin increzatori in aceasta procedura.

Daca se ajunge cu adevarat la concluzia ca ploaia poate fi indusa, atunci inventia ar fi probabil una dintre cele mai importante descoperiri, mai ales ca ar rezolva o problema spinoasa pentru omenire: lipsa apei.

Astfel ar fi o solutie pentru tarile care se confrunta frecvent cu seceta si nu isi pot dezvolta agricultura. Mai ales ca majoritatea tarilor din Golful Persic si Africa sunt puse in situatia sa importe mancare la un pret destul de ridicat.

Emiratele Arabe Unite este un stat situat in sud-estul peninsulei arabice, in Golful Persic (in Orientul mijlociu), compus din sapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Qaiwain, Ras Al-Khaimah, Fujairah. Se invecineaza cu Oman la est si cu Arabia Saudita la sud si vest.

Clima este tropicala si desertica, cu precipitatii putine si temperaturi cuprinse intre 10 grade si 48 de grade Celsius. Aproximativ 65% din suprafata tarii este acoperita de desert, respectiv sudul si vestul cu precadere. Cele mai mari oaze desertice sunt Al Ain, situata la 160 km spre est de Abu Dhabi, si Liwa in sud-vest.

 

 Daily News: Confruntari violente intre militantii kurzi si politie, la Istanbul Violentele au inceput dupa o manifestatie care a reunit aproximativ 2.000 de persoane, pe bulevardul Istiklal, cea mai mare artera pietonala din Istanbul. Aceasta a fost organizata pentru contestarea unui proces in care sunt acuzati aproximativ 150 de activisti kurzi, dintre care numerosi oficiali, suspectati de legaturi cu rebeliunea armata kurda. Aproximativ 200 de tineri, cu fetele acoperite, au inceput sa arunce cu pietre, in special in autobuze, inlaturand manifestantii care incercau sa le bareze drumul. Scutierii au lansat grenade lacrimogene si au folosit tunuri cu apa.

Washington Post: Republicanii americani s-au despartit de primul lor presedinte de culoare Primul presedinte de culoare al Partidului Republican din Statele Unite, Michael Steele, a fost nevoit sa se retraga din aceasta functie, vineri seara, din cauza ca nu a reusit sa adune numarul necesar de voturi pentru a se mentine la conducerea formatiunii conservatorilor. Partidul conservator, marele invingator al alegerilor legislative din noiembrie 2010, se indreapta, de-acum, catre urmatorul sau obiectiv, si anume alegerile prezidentiale din 2012. Steele a fost ales in 2009, in urma victoriei, in 2008, a democratului Barack Obama, primul presedinte de culoare din istoria americana. Dupa retragerea lui Steele, la conducerea partidului conservator a fost ales un republican din Wisconsin (nord), Reince Priebus. Steele, care a facut mai multe gafe in timpul mandatului sau, care nu au trecut neobsevate, le-a transmis membrilor partidului ca republicanii sunt pregatiti "pentru ceva diferit".

Herald Sun: Nelson Mandela, victima unei farse privind moartea sa, pe Twitter Nelson Mandela, primul presedinte de culoare al Africii de Sud, a fost obiectul unor zvonuri pe Internet, site-ul de microblogging Twitter anuntand decesul acestuia, care a fost dezmintit oficial de fundatia Mandela. "Nelson Mandela se simte bine si este in vacanta", a declarat purtatorul de cuvant a fundatiei, Sellon Hatang, intr-un comunicat publicat sambata seara, "ca raspuns la zvonurile nefondate privind starea de sanatate a lui Nelson Mandela". Mesaje de condoleante adresate familiei eroului luptei impotriva apartheidului si laureat al premiului Nobel pentru Pace au aparut sambata pe Twitter. Acestea au fost inlocuite duminica de note de indignare.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Povestea terifianta a unei tinere. A fost exorcizata de propriii parinti
Povestea terifianta a unei tinere. A fost exorcizata de propriii parinti

Un cuplu din orasul rusesc Voronezh a fost acuzat de uciderea fiicei lor, dupa ce a incercat sa scoata demonii din ea, intr-un ritual exorcist. Tanara, de numai 25 de ani, a lasat orfani doi copii.

China a construit cel mai lung pod peste apa de 50 km. Video
China a construit cel mai lung pod peste apa de 50 km. Video

China doreste sa isi afirme suprematia in mai toate domeniile. Dupa ce a construit avionul invizibil, chinezii vor sa arate lumii intregi ca sunt experti si in ceea ce priveste constructiile, realizand cel mai lung pod peste ape: de 50 de kilometri.

Colaborare fara precedent cu Vaticanul intr-un serial despre exorcism!
Colaborare fara precedent cu Vaticanul intr-un serial despre exorcism!

Discovery Channel a anuntat ca s-a asociat cu Vaticanul pentru a produce un serial TV ale carui episoade vor prezenta cazurile de exorcism investigate in trecut de Biserica Catolica. Reprezentantii Sfantului Scaun au negat existenta unei colaborari.

Recomandări
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”
„Proba” deținută de Rusia în cazul atentatului din Moscova pune Vestul pe jar: „Niște neguțători de bălegar”

Rusia a anunţat joi că deţine ”proba” care arată că autorii atentatului soldat cu 143 de morţi în apropiere de Moscova întreţineau legături cu ”naţionalişti ucraineni”, acuzaţii catalogate de către Statele Unite drept ”propagandă absurdă”.

Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.